Ultima scrisoare de dragoste, de Jojo Moyes

ultima-scrisoare-de-dragoste_coperta

 

Toamna trecută, mi-am comandat cartea „Ultima scrisoare de dragoste” odată cu „Cum iubesc bărbații” a Mihaelei Rădulescu, din simplul motiv că prima, adică această carte despre care vă povestesc acum, costa doar 10 lei. În timp ce cartea pe care o comandasem pentru că îmi doream foarte mult să o citesc mă dezamăgea, am împrumutat-o pe cealaltă unei prietene, recuperând-o abia vinerea asta. Având poftă să citesc și neavând ce, ieri m-am apucat de citit, iar astăzi a fost aproape singura mea hrană și ocupație.
Ultima scrisoare de dragoste este genul de carte căreia vrei să-i afli cât mai repede deznodământul, dar pe care, în același timp, nu-ți dorești să o termini de lecturat.

Subiectul:
” Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăsească soțul. Astfel Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut – iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea însăși are o legătură cu un bărbat însurat.
În 1960, Jennifer Stirling se trezește în spital, unde a ajuns în urma unui accident de mașină. Nu-și poate aminti nimic: nici de soț, nici de prieteni, nici cine era. La înapoierea acasă, descoperă o scrioare de dragoste și începe să-și amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să riște totul.

Povestea din trecut a lui Jennifer și cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimașă și interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoțională, în care scrisorile de dragoste redauc la viață o iubire care sfidează timpul. „

Mi-a plăcut enorm această poveste de dragoste interzisă și imorală chiar și acum, povestea unei iubiri care dăinuie în timp, chiar și după patruzeci de ani de tăcere. Povestea de dragoste dintre Jennifer și Anthony te tulbură, te emoționează, te inspiră. E greu de spus care sunt granițele atunci când vine vorba de o iubire adevărată. Mi-a plăcut, de asemenea, paralela între relațiile anilor 60 și cele ale anilor 2000 și modalitatea în care oamenii interacționau, comunicau, iubeau atunci și acum.

„Vezi tu, nu poți face pe cineva să te iubească iar. Oricât de mult ai vrea. Uneori, din păcate, momentul…a trecut.”

 „În mijlocul acelei priveliști nebunești, mi-am dat brusc seama că a avea pe cineva care te înțelege, care te dorește, care te vede ca pe o versiune mai bună a ceea ce ești tu e darul cel mai minunat.”  

O carte deosebit de frumoasă și de interesantă, pe care v-o recomand din toată inima și pe care o puteți găsi aici.

Un răspuns la „Ultima scrisoare de dragoste, de Jojo Moyes”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.