Ultima zi de toamnă

Anul acesta, ca în nici un alt an am savurat fiecare anotimp, bucurându-mă de tot ce au avut de oferit. Le-am savurat și m-am despărțit cu greu de fiecare în parte. M-am bucurat de renașterea naturii din timpul primăverii, de florile colorate și de aerul optimist care plutea în văzduh. Apoi, m-am bucurat de soarele arzător al verii, de marea mea iubită și de serile răcoroase cu cer senin, plin de stele. Toamna m-a învăluit cu magia ei, cu covoarele superb colorate și cu aromele deosebite. A venit momentul să mă despart și de ea. Până acum mă întristam tot timpul când iarna își cerea drepturile, privind mereu partea urâtă a acesteia. Îmi imaginam mereu diminețile geroase, ceața și zăpada destul de supărătoare uneori.
Anul ăsta totul e diferit. Anul ăsta nu mai simt tristețe la gândul că vine iarna. Am acel sentiment de bucurie pe care îl aveam când eram copil. Mă entuziasmează așteptarea primei zăpezi, a ploilor de lumină care împodobesc orașul, a momentelor petrecute în familie de sărbători.
Mă gândeam acum că n-am mai făcut de mulți ani un om de zăpadă. Anul ăsta sigur voi face.

Am pierdut mult timp urând iarna, singurul lucru care mă bucura totuși fiind sărbătorile. Dar cumva, pur și simplu, am încetat să o urăsc și am început să o aștept.
Iarna asta o să mă bucur de fiecare moment magic!

© Iustina Ţalea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *