Vara în New York, de Candace Bushnell

Sunt o mare fană a serialului Totul despre sex. De fapt, din acest serial nu am învățat totul despre sex, ci am învățat totul despre prietenie, despre iubire, despre perseverență, despre încredere în sine, despre demnitate și despre viață în general, cu toate ale ei.
Dar stați, că nu despre serial vreau să vă vorbesc! Cum spuneam, plăcându-mi atât de mult serialul tare m-am bucurat când mi-a picat întâmplător în mână cartea „Jurnalele lui Carrie”, care ne introduce în lumea lui Carrie din ultimul an de liceu și circumstanțele prin care ea ajunge la New York.
Dar nici despre asta nu vreau să vă vorbesc acum, ci despre următoarea parte, și anume, „Vara în New York” care ne înfățișează o Carrie plină de speranță la gândul că și-ar putea îndeplini visul de a deveni scriitoare în Marele Oraș. Tot aici aflăm cum se clădește prietenia între ea și Samantha, apoi între ea și Miranda, apoi cum încep să devină un trio (pe Charlotte o descoperă abia spre finalul cărții).
Dacă în primul roman descoperă fiorii primei iubiri, în acesta, al doilea va descoperi fiorii primei nopți de dragoste.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest roman:
– faptul că e realist, deoarece întâmplările care se petrec sunt cât se poate de actuale, sunt întâmplări prin care am trecut cu toții cel puțin o dată în viață
– cum este clădită prietenia celor 3 fete deși sunt caractere puternice, dar atât de diferite
– cum este subliniată ideea că de cele mai multe ori ne concentrăm atenția asupra unor oameni nepotriviți, ignorandu-i pe aceia care ne-ar fi aproape dacă i-am lăsa
– cum este conturată o anumită trăsătură de caracter pe care o au în comun toate cele 3 personaje: demnitatea
– cum pe parcursul întregului roman ne sunt înfățișate o mulțime de stări, de sentimente, de situații care îți trezesc inevitabil amintiri.

Romanul ca întreg este unul reușit, iar povestea este una extrem de frumoasă. Nu este un roman doar pentru adolescenți așa cum ar lăsa impresia, ci este un roman pe care îl răsfoiești pagină cu pagină retrăind frumusețea acelor ani.
Atât, atât de frumos încât nu trebuie ratat.
Nici primul evident! 😉
Le găsiți aici.

P.S. Veste bună: în curând va apărea și un serial bazat pe cele două romane care se va numi The Carrie Diaries! ツ

2 răspunsuri la „Vara în New York, de Candace Bushnell”

  1. Am citit un roman din serie. Nu prea mi-a plăcut. Voi îincerca să citesc romanul ăsta.
    Desrpe serial ce să zic – e serialul meu de suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *