12 years a slave

a0f0866f8f00737254258ff2659766ae

„Filmul 12 ani de sclavie este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preţ pe libertate, este răpit şi vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar şi prin clipe neaşteptate de blândeţe, pentru Solomon nepreţuite rămân viaţa şi demnitatea sa.”

O poveste reală sfâșietoare, a unui om care luptă timp de 12 ani pentru a-și recâștiga libertatea pierdută. Acest film mi-a lăsat același sentiment ca și filmul „The impossible” – câte lucruri poate îndura un om, fizic și emoțional!! E incredibil. L-am urmărit cu același gol în stomac și m-am cutremurat de cruzimea anumitor scene.
Îl recomand nu pentru că e frumos, pentru că nu e frumos, ci e dur. Este genul de film care are un impact puternic asupra ta și care îți provoacă subconștientul să spună în tăcere „Doamne, cât de norocos sunt că trăiesc azi, în timpurile astea, așa nebune cum sunt câteodată!”

» https://www.youtube.com/watch?v=z02Ie8wKKRg

Un răspuns la „12 years a slave”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *