„A doua şansă” – totul sau nimic?!

d7d5c7e9a0bb6b4c9c19f0b3ffdca794

O femeie care îşi pierde încrederea în bărbatul iubit devine o femeie puternică. Chiar dacă iniţial lumea ei se prăbuşeşte, iar ea se simte cea mai vulnerabilă fiinţă, după un timp, ea învaţă că nu bărbatul de lângă ea era cel care o definea. Cu fiecare care zi care trece, învaţă să se pună pe sine pe primul loc şi învaţă să se privească pe ea însăşi cu alţi ochi.

Încrederea în oameni, dar mai ales încrederea pe care i-o oferi omului de care te îndrăgosteşti, este ceva ce acorzi în totalitate o singură dată în viaţă. Când vine vorba de încredere nu există jumătăţi de măsură. Nu mai există a două şansă. Sau, dacă există, nu mai este ca prima. „Te iubesc” nu va mai fi niciodată „Te iubesc” şi atât, pentru că va fi urmat de o mulţime de întrebări generate de nesiguranţă. Fiecare cuvânt şi gest de iubire va fi trecut prin sita îndoielii, căci încrederea pe care o ai a doua oară este precum un vas spart, pe care l-ai lipit ca un meşter nepriceput. Şi, cel mai probabil, într-o zi se va sparge din nou.

O femeie care îşi pierde încrederea în bărbatul iubit devine o femeie puternică. Dar înainte de asta va termina de plâns tot ce are în suflet de plâns. Şi nu va mai iubi la fel. Nu va mai crede nici măcar jumătate din ce i se va spune. Nu va mai simţi niciodată că iubirea ei e în siguranţă. Va trăi mereu cu un dor în suflet…dorul de femeia îndrăgostită şi credulă, de dinaintea primei trădări.

Eu? Eu nu mai cred de mult în a doua şansă. A doua şansă e mai degrabă un mod prin care îţi produci singur suferinţă. Încrederea nu se mai recuperează, oricât te-ai strădui tu să ierţi sau celălalt să demonstreze că s-a schimbat. E ca şi cum rochia ta preferată s-a rupt în cel mai vizibil loc şi te apuci să o coşi, numai ca să o mai porţi de câteva ori, pentru că îţi pare atât de rău să o arunci. Cusătura, oricât de fină ar fi, e acolo, e vizibilă, îţi aminteşte că rochia ta perfectă e acum defectă. Şi nu o vei mai purta niciodată cu aceeaşi plăcere, pentru că nu o vei mai vedea niciodată cu aceeaşi ochi. Aşa e şi cu „a doua şansă”. Exact aşa.

Iustina Dinulescu

12 răspunsuri la „„A doua şansă” – totul sau nimic?!”

 1. foarte bine spus. Increderea se primeste la inceput, dar in momentul in care aceasta se pierde, nimic nu va mai putea fi la fel. Pentru ca fara incredere, nu are cum sa existe o relatie. Intoarcem o fila, cautam pe altcineva, poate…dar persoana care ne-a „pierdut” nu mai e la fel, e doar o bucatica din trecut.

 2. Perfect adevarat. Insa cum procedezi atunci cand vrei sa opresti acest sir de suferinta si de fiecare data iti este argumentat ca ii pare rau ca nu se mai repeta, insa discutiile persista continua, nu mai pun si faptul ca se foloseste de cei 2 copii. Nu stiu daca mi-e frica sa opresc aceste lucruri sau pur si simplu incerc sa ma conving ca se schimba.

  1. Nu esti singura in aceasta situatie…si eu imi pun aceleasi intrebari…la care nu gasesc raspunsuri…Trist, dar atat de adevarat…

  2. Teoria e usoara practica te omoara….pur si simplu te amagesti singura…speri…. Rezultatul este acelasi : deziluzie amara, situatia ramine aceeasi… Nimic nu se skimba… Concluzia : ciné nu risca nu cistiga

 3. Toti ne ranim unii pe altii. Absolut toti. Daca la prima rana mai adanca parasim, putem trai singuri toata viata. Copiii nostri sunt cel mai bun exemplu. De cate ori ne mint, ne vand, ne folosesc? Si totusi ii iubim si le gasim scuze, orice ar fi. Ba mai mult, ne cautam noua vina. Cred ca depinde cat de mult ne dorim ca cel de langa noi sa fie „acel cineva” care sa ne raneasca si sa ne tradeze increderea.

 4. Cine nu crede in a doua sansa nu ajunge printre nori…cel mai probabil la smoala…daca voi nu o puteti acorda nici altcineva nu poate face asta pentru voi…apoi totul devine trist…daca ar trebui sa cersiti a doua sansa cred ca altfel ar sta gandurile voastre.

 5. Ancredere pierduta sa câștiga din nou și iubirea e mai intensa eu mia pierdut ancrederea dar acum am din nou ancredere an persoana iubita te iubesc mioara mai mult ca viața mea

 6. Nu cred ca a doua sansa ne v-a oferi ceva mai bun. Speram sa fie mai bine ,incercam,dar,intr-o buna zi constatam ca suntem mult mai dezamagiti decat prima data.

 7. A doua șansă poate fi si un nou început…Dacă intradevar Îți iubești persoana de lângă tine îi vei acorda a doua șansă..Dacă nu nu are rost!

 8. Îmi este greu sa cred ca va mai exista incredere,daca sotul a băgat divort după 15 ani de căsnicie,ce incredere sa mai am in el. Daca el ma va caut pt o a doua sansă,am sa ii ofer o a doua sansă,dar….Sa îmi plătească datoria, față de mine,si el trebuie sa vadă ca atunci când ranesti,umilesti…doare. Nu stiu daca pot spune ca il mai iubesc,sentimentele mele sunt amestecate, simt ură,scârba,dezamăgire,iubire. Offff.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *