Acces interzis, de Karen Cleveland

50096378_549737992196781_410089855448514560_n

„Știi cui îi spui la revedere în fiecare dimineață?
Mergi la birou. Îți pregătești cafeaua. Îți deschizi computerul.
Jobul tău: să accesezi laptopul unui infractor rus și să găsești dovezi că ascunde identitățile a cinci agenți bine inflitrati, traindu-si viața ca fiecare dintre noi.
Ai reușit să intri.
Pe ecran îți apar cinci fotografii. Una dintre ele este a soțului tău.”

Un soț perfect. Un tată model. Un mincinos desăvârșit.

Cum ar fi ca după 10 ani de căsnicie să descoperi că soțul tău, omul pe care îl iubești și în care ai încredere absolută, tatăl minunat pe care copiii voștri îl adoră nu este omul care credeai că este? Cum ar fi ca într-o zi, aparent din întâmplare, să descoperi că ceea ce credeai că știi despre viața ta, așa cum arată în prezent, este clădit pe o minciună și că ajungi fără voie în postura de a alege între siguranța țării și siguranța propriei familii?

Imaginează-ti că ești Vivian Miller, o agenta CIA care încearcă să descopere identitatea spionilor ruși cu ajutorul unui algoritm gândit chiar de ea, o femeie care se străduiește să fie în același timp o femeie de carieră și o mamă implicată, o soție care își iubește soțul și familia extrem de mult și care ar fi dispusă să facă orice ca să-și protejeze copiii. Apoi, într-o zi, reușind să intrii în calculatorul unui intermediar rus, descoperi că soțul tău este unul dintre oamenii pe care îi cauți. Spion rus. Întreaga lume ți se clatină din temelii, zguduită de acest fapt. Cine este cu adevărat Matt? De când lucrează pentru ruși? De ce? Ce e de făcut? Dacă îl demaști în fața autorităților cum te vei descurca singură cu patru copii? Trebuie să existe o explicație și o soluție. Așa că îți confrunți soțul, iar el recunoaște imediat. Pur și simplu. Iar viața ta se schimbă pentru totdeauna. Toți cei 10 ani petrecuți împreună ți se derulează prin fața ochilor și nu mai poți avea nicio certitudine. Ce a fost real, sincer. Ce semnificații ascunse ți-au scăpat? Ce gesturi l-au trădat, iar tu ai fost prea îndrăgostită și prea oarbă ca să-ți dai seama?

Nesiguranță, teamă, panică. O luptă la nivel înalt, cu oameni foarte periculoși. Cu asta te confrunți. Asta simți. Romanul este construit în așa fel încât ajungi să te confunzi cu personajul principal și să-i preiei trăirile într-un mod atât de real și de intens.

Este de ajuns o singură minciună ca să se năruie toată încrederea pe care o ai într-un om. Viața nu mai e la fel după adevăr. Niciodată. În momentul în care Vivian descoperă adevărul despre soțul său se declanșează un întreg lanț de evenimente asemănător unui bulgăraș de zăpadă căruia îi dai drumul din vârful muntelui. Atunci când ajunge jos este suficient de mare încât să te strivească.

Acces interzis este un roman de debut perfect. Are doza de suspans potrivită, personaje credibile, acțiune din plin, răsturnări de situație, final de tip cliffhanger care te lasă la propriu cu gura căscată și cu fiori pe șira spinării.

Amatorii genului thriller și nu numai îl vor devora pe nerăsuflate.

Cartea a apărut la editura Rao și o găsiți aici.

Rating Goodreads: 5/5*

Iustina Dinulescu

Un răspuns la „Acces interzis, de Karen Cleveland”

  1. Cât de bine sună cartea asta, felicitări pentru recenzia minunată! <3 Am cartea acasă de foarte muuult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *