Alegerile mele, regulile mele.

Trebuie sa demonstrez ceva, cuiva? Nu.
Nu trebuie sa demonstrez nimic, nimanui. Sunt singura responsabila pentru ceea ce fac si ceea ce spun, pentru cand o fac si cand o spun, pentru cum ma comport, pentru ce aleg, pentru tot.

Nu-mi place sa mi se impuna ce sa fac, ce sa spun sau cum sa ma port.
Nu-mi place sa fiu atacata doar pentru ca orgoliul altuia simte nevoia sa fie gadilat.
Nu am acceptat niciodata cu forta oameni in viata mea si nici nu i-am pastrat astfel.
Nu mi-a placut niciodata sa aud lucruri urate despre mine doar pentru ca alte persoane n-au avut loc sa-si joace rolul din cauza mea. Si nici nu am putut sa fiu indiferenta.
De ce oamenii o tin una si buna cu indiferenta? Daca as fi genul de persoana care nu se lasa afectata de toate magariile probabil ca as fi si genul de om superficial. Pentru ca atunci cand esti indiferent, nepasator, esti pana la capat, in toate privintele, nu?

Recunosc, nu sunt o persoana indiferenta si nici nepasatoare. Imi pare rau de oamenii care nu stiu sa imi castige atentia decat vorbindu-mi urat, criticandu-ma, judecandu-ma, interpretandu-mi fiecare cuvant si rastalmacindu-l. Imi pare rau ca viata nu le-a daruit si lor oameni care sa le acorde atentie si iubire. Imi pare rau ca singura lor satisfatie este sa ma jigneasca pe mine si sa imi toace fiecare cuvintel. Pentru acesti oameni, nu pot simti ura, dispret sau indiferenta.
Pot simti doar mila.  🙂

Iustina T. ©

 

 

 

2 răspunsuri la „Alegerile mele, regulile mele.”

  1. Oamenii vor gasi mereu ceva de criticat,de obiectat.Tu trebuie sa fii asa cum simti fara sa mai tii cont de rautatile lor.Exact cum spuneai si tu ,pana la urma, nu trebuie sa demonstrezi nimic nimanui…trebuie sa faci alegeri doar in functie de tine si de ceea ce doresti tu.Comporta-te asa cum o faci in viata de zi cu zi pentru ca ,te rog sa ma crezi, ai o frumusete si o naturalete aparte pe care rar am intalnit-o la cei din jur.
    Pana la urma conteaza parerile unor oameni care nu te-au cunoscut si ,probabil ,nu te vor cunoaste niciodata?
    Eu as spune ca nu!

  2. buna ziua. este adevarat ce as scris si in ziua de astazi prea greu gasesti oameni care sa iti vada de viata lor de familie si sa incerce si ei macar un pic sau gram sa fie oameni de omenire nu sa jigneasca pe cel care sunt in jurul lor. va multumesc mult pt cuvinte pt ca ii ajutati pe oameni sa inteleaga mai bine macar prin cuvinte. o si ziua buna sa aveti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *