Când 1+1=1

c7f6fb2f59c27653221fe1efd35068e5

Se spune că nu e greu să te îndrăgostești, ci să rămâi îndrăgostit. Și pe bună dreptate. Să rămâi îndrăgostit se dovedește a fi într-adevăr o provocare. Pe care o accepți sau nu, din care ieși învingător sau nu. Nu există rețete universal valabile și nici exemple de urmat.

La un moment dat în viață, te-ai îndrăgostit de frumusețe. Apoi, după un timp, ți-ai dat seama că frumusețea nu e de ajuns ca să rămâi îndrăgostit. Peste un timp, ai crezut că iubeai la cel de lângă tine, faptul că te simțeai în siguranță din punct de vedere material. Și de această dată, ai realizat că banii nu sunt atât de importanți dacă te fac să te simți fericit decât pentru scurt timp și dacă omul de lângă tine nu te apreciază, nu te respectă și nu-ți cunoaște cu adevărat sufletul.
Ai suferit un timp, plin de resentimente, crezând că iubirea înseamnă altceva și că tu ești cel care greșește undeva. Toate astea până într-o zi în care, resemnat, ai pornit pe drumul unei noi iubiri, așteptând că într-o clipă să se destrame iarăși totul. Dar nu s-a destrămat. De data asta, nu te-ai mai îndrăgostit ușor, dar ai găsit în omul de lângă tine ceea ce credeai că nu e de găsit. E cel care îți oferă libertatea de a fi tu însuți în preajma lui.
E greu să găsești omul-oglindă printre atâția oameni care vând iluzii. În definitiv, într-un târziu, îți dai seama că iubirea depășește granițele aspectului exterior sau material. Ceea e contează cu adevărat este apropierea, sentimentul acela rar de reciprocitate și de înțelegere, dincolo de cuvinte. Chiar și atunci e uneori greu ca sentimentele de la început să rămână intacte, însă respectul, iubirea și încrederea fac ca totul să fie de durată.

Iustina Ţalea

5 răspunsuri la „Când 1+1=1”

 1. Nu cunosc sa fi trait un fenomen mai epuizant în interior și distrugător în exterior ca îndrăgostirea.
  Cele mai mari greșeli fata de cei care meritau un pic mai mult calm și luciditate in viata lor .. nu le-am putut oferi pentru ca eram îndrăgostit.
  Indragostirea e cel mai pervers mecanism interior care te pune în poziția de a te crede superior ( fata de cei care nu sunt îndrăgostiți ca tine) și nesimțit ( pentru ca pretinzi de la partener confirmări constante a faptului ca vezi doamne tu îi oferi mult prin simplu fapt ca ești îndrăgostit de el/ea). În fapt când ești îndrăgostit nu oferi nimic, ci ești comutat pe cerere continua. Iar nimeni nu s a născut pe planeta asta obligat sa-ți confirme așteptările de zeu nesătul în pretentii de iubire. Asta ti-ar spune un simplu Bun simt care n-are habar ce-i aia iubire.
  Iar ca sa ajungi sa găsești în celălalt capacitatea de a te vedea așa Cum ești și de aici libertatea, respectul și prietenia (loialitatea și nu fidelitatea) trebuie sa ti se aprindă instant toate beculetele de alarma posible dacă te ia valul îndrăgostirii, plus un MO care sa ți spună urgent: .” NU- i bine FOCA!!! 🙂
  Când asculți de semnalele astea începi sa vezi ce ți oferă un astfel de om. Iar grija asta de a fi atent la tentatile interioare care urla sa-și bifeze încă o data, încă o cucerire, îi cu adevărat un act de iu … onestitate. 😉 Și asta în primul rand fata de tine.
  Adevărul e ca avem atât de putina grija fata de noi, interes în a ne cunoaște slăbiciunile și calitățile, atenție în a ne raporta corect la cei din jurul nostru, încât am devenit niște cerșetori de atenție îmbrăcați în haine de împărat ce i se cuvine totul fără a oferi nimic altceva decât probleme în plus.

  1. Ai dreptate, Flaviu. Indragostirea da un sentiment de dependenta si pune pe umerii celuilalt responsabilitatea fericirii celui indragostit. Fereasca D-zeu sa fii intr-o relatie cu un indragostit, as fugi cat m-ar tine picioarele. Iubirea in schimb, si in primul rand fata de propria persoana e un sentiment de respect foarte rar intalnit care se revarsa asupra celorlalti din jur exact in masura in care ea exista. In concluzie, iti poti da seama de cum iubeste fiecare dupa masura cu care se iubeste pe el, cum se poarta cu el asa se va purta si cu ceilalti.

 2. Foarte frumos spus: iubirea face ca totul să fie de durată! 🙂
  Şi dacă nu mai iubim odată cu trecerea timpului să ne fie ruşine. Dragostea nu trebuie să îmbătrânească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *