Cari Mora, de Thomas Harris

500 de kilograme de aur se află îngropate sub o vilă de închiriat din Miami Beach, care i-a aparținut nu de mult lui Pablo Escobar. Mai mulți bărbați necruțători se află pe urmele lor, dar rafinatul și sadicul Hans-Peter Schneider este primul la locul acțiunii. Condus de apetituri terifiante, acesta își câștigă existența înlesnind împlinirea fanteziilor violențe ale unor oameni bogați. Frumoasă și aparent vulnerabilă, Cari Mora, un „copil al razboiului” care a fugit de violența din țara ei natală și se află la Miami în baza unui nesigur Statut de Protecție Temporară, acceptând diverse slujbe pentru a supraviețui, intră în atenția lui Hans-Peter, iar apoi intervine între el și comoara pe care o caută. Dar Cari Mora are un set de abilități surprinzătoare și o voința de a supraviețui ieșită din comun. În crevasele dintre dorințele unui bărbat și supraviețuirea unei femei pândesc monștri.

Cari Mora a fost…o poveste tare ciudată. Cu personaje și mai ciudate și prea puțin interesante. Nu știu cum altfel să încep recenzia la cartea asta. Inițial nu voiam să o încep cu o critică, dar cu cât m-am gândit mai mult la toată povestea cu atât am găsit tot mai puține lucruri bune de spus despre ea. Din păcate…

Thriller? Dramă? Crimă? Nu pot încadra în nicio categorie cartea asta. E un ghiveci din care nu te alegi cu nimic. Personajele nu ies cu nimic în evidență. Nu sunt plăcute și nu îți trezesc interesul în niciun fel. Acțiunea și suspansul sunt aproape inexistente. Personajele se omoară și se vânează unele pe altele și au trecuturi care mai de care mai întunecate.

Am avut parte și de câteva scene de-a dreptul scârboase. Și când zic asta mă gândesc la o scenă în care un personaj care cumpără doi rinichi pentru a-i vinde mai departe pe piața neagră de organe, mănâncă unul dintre ei atunci când pleacă pentru că „hm, un om poate să trăiască și cu un singur rinichi, nu?!”…Ha?! Pe bune?! Capitolul s-a încheiat, personajul respectiv nu a mai apărut, iar acțiunea a sărit la cu totul altceva, fără nicio legătură sau continuitate… Partea proastă este că așa e tot romanul. Ciudat, cum am zis la început, cred că ciudat e puțin spus. 

 Văzusem pe Goodreads că media review-urilor este de 1-2 stele, dar m-am gândit că poate totuși nu e chiar așa, ținând cont că și eu am dat 1 sau 2 stele la cărți cotate cu 4 sau 5 de alți cititori. Părerile sunt împărțite de fiecare dată, dar se pare că în acest caz adevărul este exact asta…Cari Mora este o carte foarte slabă, pe care eu personal nu o recomand. 

Cartea a apărut la editura Rao

Rating Goodreads: 1/5*

Iustina Dinulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *