Ce înseamnă pentru mine credința

Khalil Gibran spunea: „Credința este cunoașterea din interiorul inimii, dincolo de atingerea certitudinii.”

Nu cred că trebuie să oferim cuiva certitudinea credinței noastre. Nu cred că a fi un om credincios înseamnă să vorbești într-una de Dumnezeu ca o placă stricată sau să încerci să convingi pe alții de existența Lui sau de credința ta. Nici faptul că mergi în fiecare duminică la biserică ori că ții fiecare post nu te face neapărat un om credincios.
Credința în Dumnezeu este sentimentul acela pe care îl ai atunci când ești complet singur și îți dai seama că nu te simți astfel.
Cred cu tărie că a fi un om cu credință în Dumnezeu nu înseamnă să te rogi neapărat în fiecare zi doar pentru că „așa trebuie”, ci înseamnă să vorbești cu Dumnezeu atunci când simți nevoia și să îi vorbești, ca unui prieten vechi de când lumea.

Credința mea în Dumnezeu este a mea. Nu e nimeni în măsură să tragă concluzii despre cât de puternică este ea, așa cum nimeni în afară de mine nu știe ce înseamnă Dumnezeu pentru mine și cum arată El în mintea mea.
Nu simt nevoia să împărtășesc nimănui gândurile mele legate de El. De ce-aș face-o? E între mine și El, nu între mine, El și restul lumii.

Și dacă tot am început printr-un citat, voi încheia tot cu unul care subliniază perfect ce am spus eu: „Mersul la biserică te face să fii un bun creștin așa cum dormitul în propriul garaj te transformă într-o mașină.” – Garrison Keillor

© Iustina Ţalea

 

 

3 răspunsuri la „Ce înseamnă pentru mine credința”

  1. ai dreptate ; dar din pacate ne aducem aminte de existenta Lui doar ca avem nevoie …
    nu mai stiu unde am citit dar m-a impresionat o remarca :” a-L cuprinde pe Dumnezeu ,este ca si cum, am vrea sa cuprindem intreaga apa a oceanului intr-o gropita sapata in nisip ,la malul acestuia ” nu cred ca am reprodus bn aceasta propozitie .. mesajul pt mn a fst foarte puternic .

  2. Mi-a placut foarte mult acest scurt articol, cu care am rezonat. E un sentiment frumos sa descopar oameni care se folosesc de propriul creier si au propriile pareri, neinregimentati ideologic precum multi sclavi ai unor paradigme, care merg la vale cu multimea. Felicitari.

  3. Gânduri și iar gânduri. Sa alegem din multitudinea de păreri exprimate ce credem ca ne este de folos. Dumnezeu ne iubește și nu trebuie decât sa avem încredere și sa ii cerem cu credință ajutorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *