Ce vrea de fapt femeia?

81b2e8e9cf53039958dd00ac3f4ba700

Un împărat a prins un tânăr supus care vâna pe domeniul lui. L-a aruncat în temniță și i-a spus că-l va elibera dacă va răspunde la întrebarea: Ce vrea de fapt femeia?
Tânărul și-a chemat și a întrebat mama, soră, verișoara, vecina, dar nici una n-a putut să dea un răspuns corect. În fine a chemat și o vrăjitoare bătrână și urâtă. Aceasta i-a promis că-i spune răspunsul corect cu condiția ca după ce va fi eliberat să o ia de soție. Neavând altă soluție tânărul a acceptat.
Răspunsul dezvăluit de vrăjitoare a fost:
-€“ Femeia, de fapt, dorește să fie stăpâna propriei sale vieți!
Împăratul l-a eliberat imediat. A urmat nunta și noaptea nunții. Însă nu mică i-a fost mirarea când în pat a găsit o fată tânără și deosebit de frumoasă care i-a spus:
– Pentru că te-ai ținut de cuvânt jumătate de zi voi fi bătrână și urâtă iar cealaltă jumătate voi fi ca acum. Urmează ca tu să alegi în care jumătate de zi să fiu tânără și în care să fiu bătrână.
Tânărul căzu pe gânduri: să radă toți de el văzându-l cu o bătrână și urâtă iar noaptea să petreacă cele mai plăcute clipe alături de o tânără fermecătoare sau să se plimbe pe ziua cu cea mai frumoasă fată printre oameni iar noaptea…
În cele din urmă tânărul i-a spus să aleagă ea cum crede că e mai bine. Imediat a venit și răspunsul:
-€“ Voi fi tot timpul tânără și frumoasă pentru că am găsit bărbatul care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria viață.

 *autor necunoscut

18 răspunsuri la „Ce vrea de fapt femeia?”

 1. „Stai ca nu am apucat sa termin” ar fi raspunsul femeilor la intrebarea asta.

  Dincolo de gluma care mi-o venit pe moment, raspunsul ii mult mai simplu si promit ca nu oblig pe nimeni sa ma ia de barbat. De fapt asta ar fi singura conditie.

  Femeile vor sa aiba un barbat STABIL (minunat ii cand sunt mai multi si sunt si priteni ff buni intre ei ca sa-i satisfaca nevoile fundamentale de femeie). Punct.

  NU poti cere unei femei sa fie stabila (stapana) pe propria viata. Pur si simolu nu-i in natura ei sa faca treaba asta. (Sper sa nu mi dea in cap vreo feminista convinsa de pe aici) :p

  Barbatul e facut sa stapaneasca (sa duca echilibru cand derapajele emotionale ale femeii is scapate de sub control) iar femeia sa aduca energie (pasiune si erotism specific feminitatii care sunt motoarele motivationale ale unui barbat in aducerea si mentinerea stabilitatii in procesul relational ).

  1. Continuarea ar fi fost „NU CONTEAZA DACA O FEMEIE E FRUMOASA SAU URATA.IN FOND FIECARE E O VRAJITOARE.” :))) Probabil la morala asta te gandeai si tu :)) Eu nu am vrut sa o scriu si pe-asta, lasand imaginatia fiecaruia sa o ia la goana 😀

   1. In experientele mele cu femeile am vazut ca de cele mai multe ori gasesc intelepciunea si maturitatea in cele mai putin frumoase. Frumusele noastre.. isi pird timpu si resuesele care atrag tipii ca mine cu probleme de perfectiune si dramatism.

    Asa ca prefer vrajitoarea ta din poveste cu maere drag.

    1. flaviu, da-mi voie sa cred ca ai prefera cu mare drag varianta”vrajitoarei”, doar daca viata ta ar fi o „poveste”….:)

     1. Sigur ca e mai ușor sa-ti dai voie sa crezi decât sa intrebi Cum e o experiență lângă o vrăjitoare.

 2. Foarte buna povestea , imi place si raspunsul la intrebare , care dupa parerea mea transmite ideea ca un barbat sa o faca pe femeie sa se SIMTA stapana pe viata ei , sa se simta deosebita speciala . Cred ca orice femeie vrea sa fie fericita , dar fiecare are propria definitie asupra acestui lucru . De aceea e foarte greu de dat un raspuns general valabil . De asemeni din poveste rezulta foarte frumos ca nu toate femeile stiu cu adevarat ce vor . De aceea de multe ori a „face ce vrea femeia ” nu ii garanteaza acesteia fericirea . Ci mai degraba v-a fi fericita langa un barbat STABIL , cum spunea si Flaviu .

 3. Hehe:-)…daca povestea ar fi si adevarata,as gasi-o deosebit de frumoasa…din toate analizele de mai sus…un lucru a scapat…evident din motive imputabil de subiective:-)
  Asadar…prin oferirea posibilitatii de a alege el…vrajitoarea a creat un precedent frumos….acela de ai oferii si lui exact acelasi lucru…de a fii stapan pe propria-i viata ;-)…si ca un plus peste critica…avand in vedere ca era o vrajitoare..ceea ce ii conferea posibilitati majore de a-l domina si influenta…nefacand acest lucru…pot spune ca ia oferit mai mult decat atat.
  Este doar o umila parere…nu un indemn, insa personal…as vrea sa mi se arate o ” astfel ” de ocazie….:-)

  1. Vei avea o asa „ocazie” daca asta iti doresti si cu siguranta o vei lua si de sotie, ca in poveste….. ca nimic nu este de apreciat mai mult intr-o relatie decat libertatea de exprimare, gandire, actiune.

 4. o poveste frumoasa, insa numai o poveste… un asemenea gest din partea ei si a lui ar implica iubire, dincolo de vrajitorie, magie reala dincolo de magia neagra…Pot spune insa ca mi-a placut aceasta poveste si imi face mereu placere sa citesc ceva scris de Iustina. Multumesc.

  1. Articolul nu este scris de mine, Lucian, este preluat, dar pentru ca mi s-a parut interesant l-am publicat ca sa-l citeasca si altii! 😀
   Oricum, iti multumesc mult pentru aprecierea aratata de fiecare data!

   1. Sunt mai mult decat impresionata de … intelepciunea replicilor lui FLAVIU 17 noiembrie 2013 at 15:56 si ALEX 31 decembrie 2013 at 12:46. Nu e nici o ironie!! Asa este, femeia nu stie „exact” ce vrea, dar stie cu precizie ca a gasit ce-i lipsea, daca minunea asta i se intampla … Credeti ca are nevoie de atat de mult…? Nu, ea vrea sa fie doar … femeie … Ramane sa aflati voi ce inseamna sa fii … femeie … Iar bazaconia cu „stapana pe propria viata”, independenta, sunt substitutele situatiei actuale, de … inversare a rolurilor celor doi …
    Oricum prin energia pe care o aduce prin „pasiunea si erotismul specific feminitatii”(Flaviu), e la fel de stapana ca si barbatul, doar ca nu e o … „autoritate” evidenta, de care o femeie… femeie, nici nu are nevoie …

 5. Femeia ! Daca o intrebi ce vrea ,sau mai bine zis cite a-r vrea ,nu va sti sa-ti raspunda concret niciodata ,sau i-ti v-a da un raspuns evaziv de care nici ea nu v-a fi sigura in adincul sufletului ei .Pe scurt „femeia e o enigma si v-a ramine o enigma „in aceasta privinta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *