Chimista, de Stephenie Meyer

3022

„A fost „arma“ secretă a uneia dintre agenţiile-fantomă ale guvernului american. Când a devenit incomodă, au decis să o lichideze. Ca să rămână în viaţă, s-a transformat într-un cameleon care jonglează cu identităţile şi adresele. L-au ucis pe singurul om în care avea încredere, însă ea reprezintă în continuare o ameninţare. Vor s-o vadă moartă, şi asta cât mai repede. Când fostul şef îi oferă o cale de ieşire, realizează că ar fi singura şansă de a-şi reinventa destinul. Dar pentru asta va trebui să accepte o ultimat misiune. Constată însă că informaţiile pe care le obţine o pun într-o situatie şi mai primejdioasă. Hotărâtă să înfrunte direct ameninţarea, se pregăteşte pentru cea mai dificilă luptă din viaţa ei, dar se îndrăgosteşte de un bărbat. Noua pasiune nu poate decât să-i micşoreze şansele de supravieţuire. Aflată în impas, îşi valorifică talentele unice în feluri pe care nu şi le-a imaginat niciodată.”

Citind pe nerăsuflate seria Twilight, văzând filmul Gazda, ecranizat după romanul cu acelaşi nume, scris tot de Stephenie Meyer, nu aveam nici un dubiu că şi acest nou roman va fi unul pe care nu îl voi putea lăsa din mână!

Noua eroină pe care o creează Meyer este cu totul diferită de  genul cu care ne-a obisnuit autoarea. Mai puternică, mai matură, mai interesantă.

Chimista e o poveste în care spionajul şi teoria conspiraţiei se îmbină frumos cu realismul şi romantismul. Nu ştiu cum altfel aş putea să redau mai bine subiectul. Cu toate că pe ici pe colo mai dai de câte un mic clişeu, îl treci cu vederea. Povestea e atât de captivantă încât pur şi simplu nu vrei decât să aflii mai repede deznodământul!

Mi-a plăcut foarte mult! Recomand cu drag.

Eu mulţumesc Libris pentru şansa de a lectura această carte nouă în categoria Literatură universală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.