Chirurgul, de Tess Gerritsen

chirurgul_1_fullsize

Azi noapte, după ce am terminat de citit această carte am visat toate scenariile posibile de continuare şi de reinterpretare! :)) Probabil că ăsta e efectul unei cărţi bine scrise din categoria Thriller.

Despre ce e vorba:

„Pătrunde noaptea în case şi intră în tăcere în dormitoare în vreme ce femeile dorm pentru ca mai apoi să se trezească într-un adevărat coşmar. Precizia tehnicilor criminalului sugerează că este un medicinist nebun,  de ziarele din Boston ”Chirurgul”. Singura armă a poliţiştilor este victima unei tentative de crimă aproape identice:  doi ani în urmă, dr. Catherine Cordell s-a luptat şi şi-a ucis atacatorul înainte să poată să ducă la capăt crima. Acum, acest nou criminal recreează cu o acurateţe înspăimântătoare detaliile chinului prin care a trecut Cordell însăşi. Fiecare crimă nouă pare să o tachineze pe ea, sa-l apropie şi mai mult de ea pe ucigaş. Singura alinare pentru ea este detectivul Thomas Moore, cel care se ocupă de acest caz. Dar nici măcar Moore n-o poate apăra pe Cordell de un vânător sclipitor care, într-un fel, întelege și savurează cele mai îngrozitoare temeri secrete ale fiecărei femei pe care o ucide.”

Deşi nu sunt o împătimită a genului, ocazional mă mai delectez şi cu o porţie bună de suspans, de dragul vremurilor în care urmăream Criminal Minds. Chiar m-a dus cu gândul la episoadele bune ale acestui serial.

Chirurgul e o poveste care te ţine în suspans de la prima până la ultima pagină, ocazional autoarea dându-ţi posibilitatea de a intra chiar şi în gândurile bolnave ale criminalului.

Ştiind că au existat asemenea criminali în realitate, romanul chiar nu pare ficţiune, personajele sunt foarte bine puse în valoare, acţiunea curge frumos şi la un moment dat ajungi să bănuieşti cam pe toată lumea.

Vă recomand acest roman. Nu o să regretaţi nici o clipă alegerea! Îl găsiți aici.

P.S.  Se pare că Tess Gerritsen este autoarea seriei care stă la baza serialului Rizzoli & Isles. De altfel, Rizzoli apare și în acest roman. Deși serialul nu m-a prins, așa cum vă spuneam cartea aceasta mi-a plăcut la nebunie! 

Citate:

„Răul nu moare. Nu moare niciodată. Ia doar o nouă față, un nume nou. Pentru că am fost atinse de el o dată, asta nu înseamnă că devenim imune și nu mai putem fi rănite niciodată. Fulgerul poate să lovească de două ori.”

„Cea mai intimă emoție pe care o pot împărtăși doi oameni nu e nici dragostea, nici dorința, ci durerea.”

Un răspuns la „Chirurgul, de Tess Gerritsen”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *