Cu dragostea în bucătărie

Bărbații distrați și femeile… la bucătărie, că cică acolo le-ar fi locul.

Nu, domni dragi. Nu acolo ne este locul. Locul nostru este la brațul vostru. Și merităm să fim respectate atunci când vă iubim, nu trimise să ținem de mână o tigaie. Merităm să plângem pentru că ne faceți fericite, nu curățând o ceapă în bucătărie. Și merităm să auzim vorbe frumoase, nu carnea sfârâind în uleiul încins.
Vă gătim pentru că vrem să vă răsfățam arătându-ne iubirea, nu pentru că suntem obligate să o facem. Femeia de lângă voi nu este o servitoare care vă pune și va ridică masa ca unor stăpâni, este femeia pe care o iubiți și care uneori, mai are nevoie de ajutor.

Ați gătit vreodată alături de femeia de lângă voi? Dacă da, nu vi s-a părut că mâncarea a fost mai gustoasă? Nu vi s-a părut că dintre toate condimentele iubirea se simțea cel mai puternic?
Dacă nu, ce v-a împiedicat până acum? Dacă e să mirosiți a prăjeală, să mirosiți amândoi și să nu vă plictisiți unul în cameră așteptând să fie gata masa și unul stând în picioare și pregătind de zor.

Poate sună a feminism ieftin, dar nu e deloc ieftin și nu e nici feminism. Cei mai buni bucătari sunt cuplurile care bucătăresc împreună. Pentru că tot ce faci împreună iese bine. Poate că nu i-ați observat noua manichiură sau poate că azi și-a aranjat altfel părul. De ce n-ați petrece puțin timp cu ea și în bucătărie? De când încăperile casei s-au împărțit pe sexe? Și de ce?

Am un deosebit respect pentru bărbații care nu se simt lezați în orgoliu atunci când își ajută partenera în bucătărie sau care uneori o surprind gătindu-i singuri. Îi respect pentru că respectă femeia.

 P.S. Îți mulțumesc iubitule pentru că îmi toci ceapa ca să nu plâng…

© Iustina Ţalea

Lasă un răspuns