Dacă Dumnezeu mi-ar oferi încă o bucată de viată…

Dacă, pentru o clipă Dumnezeu ar uita că nu sunt decât o paiată de cârpă si mi-ar oferi o bucată de viată, fără îndoială că n-as spune tot ceea ce gândesc, dar m-as gândi la tot ceea ce spun.
As aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valorează, ci pentru ceea ce ele înseamnă cu-adevărat.
As dormi putin, n-as mai visa deloc, căci prin fiecare minut când închidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumină.
As merge când ceilalti se opresc, m-as trezi când altii adorm.
As asculta când altii vorbesc, si as savura o înghetată bună de ciocolată.
As „trăi ca îndrăgostit de dragoste”.
Dacă Dumnezeu mi-ar oferi încă o bucătică de viată, m-as îmbrăca simplu, as cădea în genunchi în fata soarelui, lăsându-mi goale corpul si sufletul.
Dumnezeule, dacă as avea o inimă, mi-as scrie ura pe gheată si as astepta primele raze de soare.
Cu un vis al lui Van Gogh as picta pe stele un poem de Benedetti si i-as oferi lunii un cântec de Serrat.
As stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simti durerea spinilor si sărutul rosu al petalelor.
Dumnezeule, dacă as avea o bucată de viată… n-as lăsa să treacă nici o singură zi fără să le spun celor pe care-i iubesc cât de mult îi iubesc.
As convinge fiecare bărbat, fiecare femeie că ei sunt preferatii mei si as trăi ca îndrăgostit de dragoste.
As demonstra oamenilor cât se înseală crezând că încetează să se îndrăgostească îmbătrânind, fără să stie că încep să îmbătrânească atunci când încetează să se îndrăgostească!
I-as da aripi unui copil, dar l-as lăsa să învete singur să zboare.
I-as învăta pe bătrâni că moartea nu vine o dată cu bătrânetea, ci cu uitarea.

Am învătat atât de mult de la voi, oamenilor!
Am învătat că toată lumea vrea să trăiască pe culmi, fără să stie că adevărata fericire constă în felul în care escaladezi muntele.
Am învătat că atunci când nou-născutul strânge pentru prima dată, în pumnul lui mic, degetul tatălui, îl cucereşte pentru totdeauna.
Am învătat că un om n-are dreptul să-l privească pe un altul de sus decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ajuta să se ridice.
E adevărat că multe am putut învăta de la voi, dar nu vor folosi la mare lucru, deoarece, când mă vor pune în această cutie, vai, eu voi fi murit deja…

~ scrisa de marele Gabriel Garcia Marquez 

7 răspunsuri la „Dacă Dumnezeu mi-ar oferi încă o bucată de viată…”

  1. Am preluat citatul de pe alt site, iar aceasta greseala mi-a scapat atunci cand am citit. Ironia nu isi avea rostul… dar asa e omul, ii place sa stoarca lamaia in nas ori de cate ori gaseste prilejul. Nu?! 🙂

   1. Nu mă înțelege greșit. Citatul este unul care oferă o nouă viziune asupra vieții, diferit de a multora din zilele noastre, garantez. Și poate că nu m-am exprimat cum trebuia și de-aici neînțelegerea: tot ce voiam era puțină rigurozitate. În rest, toată munca depusă la acest site precum și aportul tău sunt mai mult decât binevenite și lăudabile.

    1. Multumesc frumos. In general am o problema cu abordarea. Apreciez cand mi se face observatie, chiar sunt recunoscatoare atunci cand cineva imi semnaleaza in timp util cate o greseala scapata din graba sau din neatentie. Ma bucur ca a fost o neintelegere si ca a fost genul de observatie pe care o apreciez. 😀

 1. ,,,,,,,DACA ,…….???,……Totul depinde de fiecare om , in parte , important , e daca unii ave-m , cateodata capacitatea de-a intelege sensul cuvantului ,,DACA,,….si de-a n-u fi prea tarziu cateodata !!!?………DACA !!!?

 2. Dumnezeu este cel care ne ofera ziua de azi si avem ocazia sa iubim, zambi, darui…! Tot ce ne apartine este, „astazi”, asa ca doar astazi putem oferi ce avem noi mai bun.
  Iarta si daruieste ca si cand ar fi ultima ocazie. Iubeste ca si cand nu ar exista o zi de maine, iar daca ziua de maine totusi vine, iubeste din nou!

 3. Si eu am am ramas cu ideea ca rindurile de mai sus sint scrise de Gabo – Gabriel G. Marquez, le citisem in urma cu multi ani undeva pe net si am luat-o drept adevarata. Total fals ! Aceasta presupusa scrisoare de la Gabriel Garcia Marquez este falsa. In anul 1997, jurnalistul peruvian Mirko Lauer a scris un articol, publicat in ziarul La Republica in care spunea, ca unii prieteni la o intilnire diplomatica au primit scrisoarea de adio a lui Gabo, ca fiind suferind de cancer. Problema a provocat o mare agitatie, dar Gabo a negat ca el ar fi autorul scrisorii de adio. Adevarul este ca „Dacă Dumnezeu mi-ar oferi încă o bucată de viaţă” – aceste rinduri se gasesc de fapt in: „Papusa de cirpa”, iar autorul este Johnny Welch (mexican), în cartea sa „Ce mi-a adus viata” aparuta in anul 1996.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *