„De ce bărbații se însoară cu scorpii”, de Sherry Argov

de-ce-barbatii-se-insoara-cu-scorpii-un-ghid-pentru-femeile-care-vor-sa-cucereasca-inima-unui-barbat_1_fullsize

Haideți să vă povestesc un pic despre ultima carte pe care am citit-o – „De ce bărbații se însoară cu scorpii„, de Sherry Argov. Un titlu amuzant și interesant, care te-a făcut deja curioasă, nu-i așa?
Ei bine, așa cum spune autoarea încă din introducere, termenul de „scorpie” nu este folosit aici în sensul negativ, așa cum te-ai aștepta. Dimpotrivă. Scorpie, în viziunea lui Sherry, este acea femeie care știe ce vrea și obține ce vrea. E femeia puternică și independentă, care prețuiește propria persoană și care impune respectul pe care îl merită prin ținută și comportament.
Cu alte cuvinte, cartea de față este un manifest pentru „dezmeticirea” femeilor. Mi-a plăcut faptul că este foarte bine structurată și că abordează și expune multe teme/situații de care ne-am lovit fiecare dintre noi la un moment dat. Uneori, te vei trezi spunându-ți în gând „aha, deci aici am călcat strâmb și s-a dus totul pe apa sâmbetei!”.
Nu știu și nu cred că vei învăța din această carte cum să agăți tipul care îți place, dar cu siguranță te va învăța cum să îl păstrezi și cum să-ți păstrezi individualitatea în relația respectivă.

Vă las câteva fragmente ca să aveți la ce medita:

„Atunci când ai nevoie de aprobarea lui, îți pierzi identitatea și te transformi rapid în partenerul vulnerabil. Însușeste-ți filosofia „aprobării nedorite și nesolicitate”. La urma urmei, o să se găsească tot timpul cineva care să îți spună că nu ești suficient de atrăgătoare, suficient de perfectă sau că nu ai procedat corect.”

„Odată ce ai fost catalogată de un bărbat ca fiind „bună doar pentru sex”, nimic din ce vei face nu-l va determina să te privească și altfel decât ca pe o jucărie sexuală.”

„Atunci când „faci ca el ca să nu fie discuții” sau când ești prea dornică să-i faci pe plac și prea pasivă, practic îl încurajezi să nu te respecte.”

„În viață, bătălia este pe jumătate câștigată dacă alegi să ai părerea potrivită despre tine însăți. O părere bună sau o părere negativă vizavi de propria-ți persoană va dicta succesul de care te vei bucura de-a lungul vieții.”

„Bărbații nu se căsătoresc cu femei perfecte. Ei se căsătoresc cu femei interesante.”

„Așa că începe prin a te privi cu alți ochi… sau schimbă unghiul din care te privești. Schimbă-ți percepția despre tine, și fii atentă la cei care încearcă să te convingă că ești altfel. Dacă te pot convinge că ești urâtă când tu de fapt ești frumoasă… că ești proastă când tu ești deșteaptă… că ești incapabilă când tu ești capabilă… te pot convinge și că nu ai nicio valoare când tu de fapt ai valoare din plin. Așa că mai bine nu crede nimic din ceea ce îți spun alții despre tine. Pentru că atunci când îi crezi, iar părerea lor despre tine este negativă… ajungi să-ți pierzi sentimentele și opiniile. Începe să-ți fie frică să abordezi o problemă… frică să fii curajoasă… frică să țintești mereu mai sus. Ajungi să nu mai vorbești cu nimeni… nici măcar cu tine însăți. Și în felul acesta pierzi cea mai mare valoare pe care o aduci într-o căsnicie – pe tine însăți.”

Vă recomand cu drag să o citiți integral. Câteva semne de exclamare sigur veți creiona pe marginea vreunei pagini…
O găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *