De ce simt uneori că nu-mi găsesc locul într-o mare de oameni?

Pentru că nu ne preocupă aceleași lucruri și nu avem aceleași valori.
Pentru că mie nu îmi place excesul și vulgaritatea, ci eleganța și simplitatea.
Pentru că prefer hainele decente care te învăluie în mister în locul fustelor minuscule și bluzelor extrem de decoltate (ar fi o grijă în plus să verific constant dacă toate sunt la locul lor…).
Pentru că aș renunța la o seară în club în favoarea unei seri petrecute acasă alături de prieteni sau cu o carte bună în brațe.
Pentru că nu pot fi indiferentă la tot ce mă deranjează. Sunt un om căruia îi pasă și îmi pasă până la capăt. Pentru mine „Ignoră pur și simplu” nu e deloc simplu.
Pentru că nu îmi doresc neapărat o carieră strălucită într-un anumit domeniu, ci o familie unită și fericită.
Pentru că nu sunt genul de femeie supusă și am tendința să îmi impun personalitatea. Știu că asta incomodează de multe ori.
Pentru că nu sunt nici genul „fată de casă”. Iar de gătit gătesc doar atunci când am poftă de ceva bun făcut de mine.
Pentru că nu pot numi zgomotul de acum muzică și pentru că nu mă definește în nici un fel. Ascult doar muzică veche.
Pentru că sunt visătoare și naivă și continui să sper la o lume mai frumoasă (lumea aceea de vis în care spuneam mai demult că aș vrea să mă trezesc).
Pentru că pun mare preț pe prietenie deși vehiculează zvonul că nu mai există prieteni. Eu mai cred încă în ei.
Pentru că îmi place arta, frumosul, cultura și mă dezgustă mondenitățile și non valorile care se promovează intens.
Pentru că am o demnitate și niște principii de la care nu mă abat nici în ruptul capului.
Pentru că nu prea fac compromisuri decât rareori.
Pentru că gândesc înainte să vorbesc și pentru că uneori aleg să tac mâlc.

Nu mă regăsesc și nu mă recunosc în mulțimea de oameni. Cică aș fi demodată… ciudat, dar asta nu mă deranjează, ci într-un fel mă amuză. Pentru că niciodată nu voi face parte din mulțime. Pentru că simt și sunt altfel și îmi place să fiu așa.
Îmi place lumea mea exact așa cum mi-am creat-o eu, nu așa cum mi-au impus-o alții.

© Iustina Ţalea

10 răspunsuri la „De ce simt uneori că nu-mi găsesc locul într-o mare de oameni?”

  1. Ajunsa la disperare de societatea in care traiesc, nascuta si crescuta in Constanta , buricul targului , scriu in seara asta pe google :” De ce nu imi gasesc locul printre oameni ?” . Imi apare primul articol acesta si raspunsul ma unge la suflet , dar se naste o alta intrebare . Unde gasesc oameni cu aceleasi valori ? Sau daca nu ii gasesc, cum ar trebui sa supravietuiasca o persoana ca mine aici ? Imi vine sa fug mancand pamantul ! Precizez , ca sunt o persoana extrem de apreciata, cu viata sociala activa , am un sot minunat , si imi doresc copii , iubesc animalele si am un bichon extraordinar ,o cariera de succes , sunt implinita financiar si nu imi lipseste nimic pana aici , dar nu sunt fericita datorita societatii in care traiesc …. e groaznic si nu as avea timp sa descriu o zi din viata mea aici , stres , nervi , injurii, umilinte , si cel mai grav cred ca se instaleaza si o depresie …………

    1. Cred ca asta este cea mai mare provocare, Anca…sa-i gasesti pe oamenii asemeni tie si sa iei distanta de cei care te trag in jos din toate punctele de vedere. Eu abia acum, la 5 ani de cand am scris articolul, pot spune ca am rupt legatura cu oamenii care imi accentuau starea aceasta de neapartenenta si m-am inconjurat de oameni cu aceleasi principii ca si mine.
      Te imbratisez cu drag. Intr-o zi te vei regasi si tu, iti promit!

    2. Conform cu legea atractiei universului conform careia energiile asemanatoare se atrag, in jurul nostru avem oamenii care ne descriu pe noi insine si impreuna ne creeaza propria oglinda. Schimba-te si oamenii care nu iti plac vor disparea usor usor din viata ta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.