De ce sunt oamenii din ce în ce mai singuri…

b506c1ed088874e5d288a46e1e8924e4 (1)
Pentru că nu mai știu sau nu pot să comunice. Pentru că timpul însuși a devenit dușmanul tuturor. Pentru că fiecare dintre noi își duce în spate propriile necazuri și întristări. Pentru că nu mai avem răbdare și încredere să mai povestim nimănui ce se petrece în sufletul și în viața noastră.

O realitate a prezentului în care trăim este singurătatea. Sau, poate că e impropriu spus. Poate nu e vorba de singurătate, ci de solitudine. Se spune că atunci când ești trist, supărat, îngândurat e bine să ai pe cineva căruia să-i mărturisești oful. Pentru moment e bine, povara sufletească se diminuează, iar un gând bun și un sfat din partea cuiva care privește obiectiv problema ta îți poate ridica moralul. Dar acest lucru se poate dovedi un cuțit cu două tăișuri, pentru că, la fel ca într-o sală de judecată, tot ce spui poate și va fi folosit la un moment dat împotriva ta.

Mi-e greu să mai cred în oameni. De fapt, nu-i mai cred deloc. Toți oamenii au o mulțime de fețe, chiar și eu. Mă port cu oamenii diferit, pentru că oamenii se poartă diferit cu mine. Îmi este din ce în ce mai greu să-mi deschid sufletul chiar și în fața oamenilor pe care îi cunosc de foarte mult timp. Îmi este din ce în ce mai greu să mă agăț de acest concept numit prietenie. Am întâlnit prea mulți oameni-prieteni care peste noapte au devenit străini. De fapt, nu străini, ci dușmani, pentru că străinii nu au nimic în comun, ei se ignoră. Așa că după ce încetează să se mai iubească, oamenii încep să se urască și să se vorbească de rău. Devin dușmani.

Așadar, nu mai cred în oameni, în promisiuni. Nu mai cred nici măcar în fapte. Sau în definiții.
Poate crezi că ai mulți prieteni, dar de fapt, când ajungi acasă, tu cu problemele tale, cu durerile și cu lipsurile tale, ești extrem de singur.

Iustina Ţalea Dinulescu

 

Un răspuns la „De ce sunt oamenii din ce în ce mai singuri…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *