Dependență

Sunt recunoscătoare pentru oamenii minunați din viața mea! Alături de ei orice zi proastă se transformă într-una frumoasă, orice lacrimă naște un zâmbet și orice durere devine suportabilă.
Nu știu cum aș supraviețui fără ei. Nu știu dacă aș mai fi la fel fără toți acești oameni care sunt ca niște stâlpi în construcția vieții mele. Nu știu dacă aș mai întâmpina zilele cu aceeași atitudine veselă. Știu doar că îi iubesc și îi iubesc din toată inima mea. Probabil că sunt dependentă în același mod în care oamenii sunt dependenți de viciul lor, oricare ar fi acesta.
Viciul meu este prietenia, iubirea. Nu cred că aș putea funcționa vreodată fără acestea două. Sunt un om dependent.
De fiecare dată când am fost trădată sau dezamăgită mi-am spus că nu mă voi implica prea mult și nici nu mă voi atașa ca înainte. Mereu mi-am spus asta, dar niciodată nu am putut rezista. Nu am putut rezista tentației de a împarți totul cu un om, de a-i dărui bucăți din mine și de-ai pune sufletul pe tavă. Am rămas în continuare dependentă. Și nu trece zi fără ca eu să nu îmi primesc doza de prietenie și de iubire. Nu trece zi fără ca eu să nu mă bucur de prezența oamenilor care locuiesc în sufletul meu.

Se spune că în viață nu e bine să depinzi de cineva, ci dimpotrivă, e bine să încerci să te descurci pe cont propriu, să fii independent și sigur pe tine.
Și totuși… ce-am fi fără oamenii din viața noastră?
Nu mă pot gândi decât la pustietate. Am fi pustii.

© Iustina Ţalea

Un răspuns la „Dependență”

  1. Si eu sufar de aceeasi „problema”. Sunt dependent de persoane care sa fie in preajma mea si care sa-mi acorde atentia de care am nevoie, sa ma sprijine atunci cand am nevoie. Si eu incerc sa ofer tot ce am mai bun pe tava persoanelor cu care interactionez (bineinteles, aici ma refer la prieteni, nu chiar orice persoana) si sunt constient ca acest lucru nu este apreciat de toti. Ar trebui totusi sa ne intrebam inainte daca ei au nevoie de acest lucru, daca au nevoie ca noi sa facem tot ce credem ca ar trebui sa facem pentru ei …. Am fost si in situatia in care se pare ca aceasta atentie sporita din partea mea a devenit sufocanta, iar aceasta „dependenta”, desi o simteam intens, nu a fost apreciata asa cum ma asteptam. Dar aici mai intervine si faptul ca nu trebuie sa ne cream asteptari …. trebuie sa facem doar ce putem face si cineva de acolo de Susva avea grija sa fim rasplatiti asa cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *