…despre momentele care nu se află pe nici o listă

 

10294420_813904991986607_5664078705163675371_n

De cele mai multe ori, cele mai reușite momente din viața noastră nu se află pe nici o listă.
Sunt întâmplările care se petrec spontan, pe care nu le planifici amănunțit cu nu știu cât timp înainte și care te fac fericit pe tine, într-o clipă oarecare pe care o furi timpului, pe furiș.

Aproape nici un eveniment pe care l-am plănuit vreme îndelungată, până la cele mai mici detalii, nu s-a ridicat vreodată la înălțimea așteptărilor mele. Lucrurile nu au mers așa cum le-am gândit eu și așa cum îmi doream să se petreacă. În schimb, mi-am creat amintiri de neuitat cu momentele pe care le-am trăit așa cum au venit, fără să încerc să le schimb cumva cursul.

Cred că fericirea noastră ne e mai la îndemână atunci când trăim momentul. Fără așteptări, fără a căuta motive sau urmări.
Zilele pe care ți le amintești cu drag, până la cel mai fin detaliu, sunt cele în care deși nu s-a întâmplat ceva special pentru lume, s-a petrecut ceva special în sufletul tău, fără să faci nimic pentru asta. Timpul ți-a oferit un cadou, pe care l-ai despachetat în grabă și pe care l-ai trăit exact așa cum ți-a fost dăruit.

Iustina Ţalea Dinulescu

2 răspunsuri la „…despre momentele care nu se află pe nici o listă”

  1. Neata! Asa este; sa ai asteptari este una dintre cele mai mari capcane in care intram singuri in fiecare zi si din care nu iesim niciodata la fel cum eram cand am intrat. E cale lunga pana la a invata sa ne bucuram de tot ceea ce vine si sa nu ne planificam viata pe google calendar 😀
    Saptamana vesela!

  2. mai tb sa ne lasam si dusi de val ,traind fara acea rigiditate data de acel ‘ * de facut pe ziua de azi’. tb sa intelegem ca viata e si altceva inafara de o imensa agenda cu chestii de facut/incercuit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *