Dragostea durează 3 ani, de Frederic Beigbeder

IMG_9217

Nu mai știu când am auzit prima oară că „Dragostea durează 3 ani„, dar uite că abia acum am aflat și cine a zis-o! Frederic Beigbeder vorbește în cartea sa chiar despre sfârșitul poveștii lui de iubire (care a durat 3 ani) și despre cum a planat acest eșec sentimental asupra lui, tratând subiectul „dragoste” cu umor și ironie.
Mie îmi plac romanele nonconformiste, îmi plac autorii care vorbesc fără perdea, exprimându-și liber sentimentele și opiniile, știind că vor crea controverse. Dacă ești o persoană pudică și preferi lectura clasică, nu citi această carte. Sau citește-o. Cine știe, poate că îți va plăcea!

E o carte care se citește repede, ușor, chiar și după o zi obositoare. Te destinde datorită stilului amuzant de abordare, iar uneori chiar vei fi în asentimentul autorului, recunoscând în sinea ta că are într-adevăr dreptate în anumite privințe la acest capitol – dragoste.
Ca să vă convingeți dacă merită sau nu timpul vostru, vă las mai jos câteva idei care mi-au plăcut:

„Basmele nu există decât în basme. Adevărul este mai dezamăgitor. Adevărul este întotdeauna dezamăgitor, de-aia minte toată lumea.”

„Dragostea este o catastrofă magnifică: să știi că te îndrepți cu toată viteza spre un zid și totuși să accelerezi; să alergi către pierzanie, cu zâmbetul pe buze; să aștepți, plin de curiozitate, clipa când se va alege praful de toate.”

„Într-o zi, nefericirea a intrat în viața mea, iar eu, ca un bou, n-am fost în stare s-o mai gonesc.”

„Ce e mai rău: să faci dragoste fără să iubești sau să iubești fără să faci dragoste?”

„Ca să înflorească, o femeie are nevoie de un bărbat care să o admire, cel puțin așa văd eu lucrurile. O floare are nevoie de soare.”

„Dacă vei întâlni pe marginea unei piscine o femeie care refuză să-și ude părul de teamă să nu-și strice coafura, ia-o la sănătoasa. Dacă sare în apă chicotind, sări pe ea.”

„Toate femeile au un nu-știu-ce al lor, e de-ajuns o tăcere amuzată, un oftat discret, o gleznă neastâmpărată, o șuviță rebelă.”

„Dragostea este de neînțeles. Când o vezi la ceilalți, îți este imposibil s-o pricepi, iar când ți se întâmplă ție, și mai puțin.”

„- Principalul avantaj al divorțului e că îți permite să te speli pe mâini, fără să-ți rămână săpun pe deget…
– Zău? De ce?
– Păi, din cauza verighetei…”

„Cei care critică dragostea sunt, bineînțeles, cei care au cea mai mare nevoie de ea.”

„Pentru ca dragostea să dureze întotdeauna, e de-ajuns să trăiești în afara timpului. Cea care ucide dragostea e lumea modernă.”

Ei, și dacă v-am convins, o găsiți aici.

Un răspuns la „Dragostea durează 3 ani, de Frederic Beigbeder”

  1. Am citit aceasta carte cand eram in clasa a 9-a sau a 10-a, nu-mi amintesc exact. Intr-un fel ma supara atunci gandirea lui, dar la final am realizat ca a fost o carte placuta. Finalul e impecabil <3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *