Ea & el, de Marc Levy

948244

 „Poate că, până la urmă, asta înseamnă a iubi cu adevărat. Să înveți să ierți, fără rezervă și mai ales fără regrete. Să-ți pui degetul pe o tastă de la un calculator, să ștergi niște pagini cenușii ca să rescrii totul în mii de culori. Ba chiar să te lupți pentru ca totul să se termine cu bine.”

De când l-am descoperit pe Marc Levy am rămas plăcut impresionată. Am citit doar 2 cărți din vasta lui bibliografie, dar mi-a lăsat impresia unui autor versatil, care nu se repetă și creează lumi noi de fiecare dată. E și cazul poveștii de față. O comedie romantică, care te prinde încă de la primele pagini. Nu mai citisem demult o carte care să mă facă să râd noaptea pe înfundate!

S-au cunoscut prin intermediul unui site de întâlniri amoroase. Dar n-au devenit iubiți, ci prieteni.
Și așa vor să rămână.
Ea e actriță. El e scriitor.
Ea e Mia. El e Paul.
Ea e britanică. El e american.
Ea se ascunde în Montmartre. El locuiește în Marais.
Ea are mult succes. El nu prea.
De fapt, ea e faimoasă – deși el nu-și dă seama.
Ea se simte singură. Și el.
El e amuzant. Ea face gafă după gafă.
Ea nu trebuie să se îndrăgostească. Nici el. 

Povestea Miei și a lui Paul vrea să sublinieze că uneori destinul, ajutat poate de un prieten bun (în cazul de față) îți scoate în cale oamenii potriviți în cele mai potrivite momente. Un subiect destul de actual este cel al singurătății în cuplu, singurătate de care are parte și Mia și de care se vindecă fără să bage de seamă cu ajutorul noului său prieten-Paul. Ca să faci o schimbare majoră în viața ta trebuie să ai curaj, iar uneori curajul și motivația nu vin de la sine. Norocul Miei că are o super prietenă în personajul lui Daisy!
Lectura e încântătoare, dialogurile savuroase, cu foarte multe replici amuzante. Se citește ușor și nu se lasă din mână până la ultima pagină. Pe mine m-a ținut trează până pe la 3 dimineața. 😀

Dacă vreți să vă relaxați citind o carte drăguță despre iubire și prietenie, aceasta este cartea potrivită. Pe Libris o găsiți aici.

Un răspuns la „Ea & el, de Marc Levy”

  1. Si daca pentru unii poate fi fictiune, pentru unii este si o umbra de adevar! N-a fost site de intalniri amoroase, ci anticul Yahoo Messenger si o pasiune comuna. Dupa ani de conversatii, fara sa ne stim dupa chip, locuind la nici 10 minute distanta, fiecare dintre noi implicat intr-o relatie, iata-ne dupa patru ani de yahoo, band noi o cafea dupa ce, din motive diferite ne-am incheiat relatiile, dand startul uneia noi. Au mai trecut alti trei ani de la acea cafea, iar noi, nu ne-am saturat de cafea.

    PS… iti recomand si „Prietenii mei, iubirile mele”, la fel de frumoasa si chiar mai amuzanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *