Exista oameni extraordinari!

Da, ei exista.
Oamenii pot fi inclusi in atat de multe categorii, dar eu vreau sa vorbesc astazi despre acei oameni pe care ii intalnesti poate o data in viata si care stii inca de la inceput ca sunt „extraordinari”.
Am spus in repetate randuri ca oamenii sunt asa cum vor ei sa fie. Isi aleg sa faca rau sau sa faca un bine. Aleg sa jigneasca sau sa spuna o vorba buna. Aleg sa urasca sau aleg sa iubeasca.
Mi-au iesit in cale oameni pe care la un moment dat in viata mea i-am crezut prieteni, mi-am pus toata increderea in ei, i-am ajutat, le-am marturisit ce aveam pe suflet ca mai apoi toate sa se intoarca impotriva mea mai devreme sau mai tarziu. Nu regret nimic. Astfel, am invatat ca prietenia e un lucru relativ uneori, pretios, pe care e foarte greu sa il gasesti asa cu una, cu doua.
Dar am reusit sa gasesc si oameni care mi-au dovedit ca increderea nu se castiga neaparat in timp. O poti darui din prima, fara prea multe explicatii sau intrebari. Pentru ca stii ca acel om o merita. O stii pur si simplu. O simti.

Se poate dovedi extrem de dificil sa gasesti oameni adevarati intr-o lume atat de mare. Ei nu se ascund, dar comunica doar cu sufletul. Iar ca sa-i gasesti, trebuie sa-ti lasi si tu sufletul deschis.
Un om iti poate schimba numaidecat ziua. El poate aduce soarele pe cerul tau intr-o zi ploioasa si innorata numai printr-un gand frumos, o vorba calda, un gest marunt.
Pentru ca da, sunt acei oameni care iti sterg lacrima de pe obraz cu degetele unui zambet, care iti daruiesc o parte din lumea lor colorand-o si pe a ta, care au incredere in tine desi e posibil sa nu fi facut nimic special pentru asta.
Sunt acei oameni care iti ating inima dincolo de cuvinte, dincolo de gesturi, dincolo de ganduri.
Sunt acei oameni care iti intind mana doar pentru a te impinge in sus sa zbori.
Sunt acei oameni cu care comunici din suflet, cu sufletul.
Sunt acei oameni care te pun pe ganduri despre viata, coincidente, destin si alte lucruri asemanatoare.
Sunt acei oameni care apar in viata ta intr-un moment cheie si care intr-un fel sau altul iti arata o cale.

Cred ca ma pot numi un om norocos. Pe langa multe alte lucruri de care am scapat cu bine cu putin noroc, faptul ca am intalnit un astfel de om minunat ma face sa ma simt norocoasa si recunoscatoare.
Ma face sa-mi pun intrebari si sa caut raspunsuri, sa cred cu tarie in mine, sa devin mai responsabila!
Atunci cand un om vede ceva in tine, e timpul ca tu sa fii constient de acel lucru si sa-l exploatezi. E timpul sa lasi toate acele motive pentru care renuntasei undeva deoparte si sa incepi sa faci ceva pentru tine in primul rand.

Cu inima plina de emotie, ii multumesc unui om extraordinar. Ii multumesc Irinei B., care nu stiu de ce a considerat ca merit sa primesc o raza din lumina ei! ©

Un răspuns la „Exista oameni extraordinari!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *