Femeile își vând ieftin sufletul

large (3)

Uneori, îl dăruiesc și gratis. Își dăruiesc sufletul, visele, trupul unor bărbați nepotriviți, care nu au îngrijit niciodată sufletul unei femei și care au considerat că trupul e o simplă jucărie la care pot renunța oricând se plictisesc.
Naive, ele au crezut că dăruind totul vor primi totul, că sufletul le va fi ținut în palme, nu călcat în picioare și că trupul le va fi mângâiat și iubit, nu pângărit și nu considerat un obiect. Au iubit, au sperat, au visat. Au făcut planuri. S-au vândut ieftin, crezând că altfel nu vor fi văzute, acceptate și iubite.

Probabil că în această situație nu există victime și nici vinovați, ci doar incapacitatea noastră, a tuturor, femei și bărbați, de a ne iubi  cu sufletul și de a ne respecta sentimentele. Atunci când nu există reciprocitate din partea celuilalt, noi, femeile, ne agățăm de cel mai subțire fir care ne leagă doar pentru a nu ne rupe complet de acel cineva fără de care avem falsa impresie că viața nu mai poate fi la fel de frumoasă. Acceptăm puținul care ni se oferă, ne închidem rațiunea în cel mai uitat colț al minții, iar demnitatea o pierdem pe undeva pe drum. În acel moment de cumpănă, cel mai adesea,  ne pierdem chiar pe noi înșine. Pentru că ne-am vândut. Ieftin. Și sufletul, și visele, și trupul. Iar cei care le-au primit nu au știut ce să facă cu ele. Poate că nu le-au trebuit, poate că nu și le-au dorit, poate că nu au fost pregătiți; căci ei, bărbații, nu pot respinge o femeie pe care nu o  pot iubi. În schimb, continuă să îi alimenteze prin cuvinte mieroase speranța că într-o zi vor putea. Dar uneori, acea zi nu sosește niciodată și tu, femeia care și-a vândut totul, ai rămas la răscruce de drumuri, cu sufletul zdrențe, cu un trup folosit și fără nici un vis.
Acela este momentul în care îți dai seama că valorai infinit mai mult și tot atunci pornești pe un nou drum, adunându-ți rușinată toată demnitatea pe care o mai ai, cu promisiunea că următorul bărbat din viața ta va trebui să-ți câștige sufletul, visele și trupul, pentru că tu nu mai ești dispusă să le dăruiești ieftin.

Iustina Ţalea

4 răspunsuri la „Femeile își vând ieftin sufletul”

  1. Vinzi ieftin atunci cand tii musai ca cineva sa cumpere. La un pret prea mare, barbatul nu s-ar fi uitat, iar povestea nu s-ar fi intamplat.

    Daca femeia si-ar vinde sufletul unui John Nobody – nici prea prea, nu foarte frumos, nu foarte sarmant, ci doar un om normal, cu cate un pic din fiecare – n-ar fi nicio tragedie. Dimpotriva, poate o poveste frumoasa. Probabil John ar diviniza-o. Dar nu. Ele il vor pe Bond. James Bond. Nu stiu cum, dar uita de fiecare data ca femeia (Bond girl) e intotdeauna alta, se schimba in fiecare film. Bond insa joaca dupa alte reguli.

    1. Îmi pare rău, dar trebuie să te contrazic, nu contează statul ci doar să aibă suflet. Am iubit un Jonh Nobady, care nu avea nici bani de pîine cînd l-am cunoscut. Am început să ieşim, după ceva vreme ne-am mutat împreună,il iubeam sí părea ca sí el mă iubeşte, pînă cînd mi-am dat seama(la cîţiva ani după ce m-am despărtit de el)că de fapt nu am însemnat nimic pentru el. M-a înselat cu prima care i s-a oferit, l-am iertat sí la scurt timp i s-a oferit alta sí bineînţeles „Adam” nu a rezistat. Totdeauna am zis-o: majoritatea femeilor sînt curve se oferă practic, dar de vină sînt ei bărbaţii, că nu rezistă tentaţiei, dacă Adam ar fi rezistat tentaţiei am fi sí acum în rai!
      În timp, mi-am dat seama că aşa cum zice Iustina, el a intrat în relaţie sperînd că mă v-a putea iubi într-o zi. Venea dintr-o relaţie eşuată, poate cu sufletul zdrenţe, oricum nu avea nimic de oferit. Totdeauna am crezut că a fost dragoste la prima vedere pt amîndoi, după ce ne-am mutat împreună se purta sí vorbea urît, în timp sí-a schimbat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *