Fii demn!, Dan Puric

Astăzi vă voi vorbi puțin despre o carte extrem de dragă sufletului meu. Este vorba despre ultima carte a lui Dan Puric, Fii demn! (nu știu cum se face că eu mereu încep cu ultimele cărți ale unui autor, nu cu prima).
Fii demn! este o carte scrisă dintr-un suflet sensibil pentru alte suflete la fel de sensibile. Autorul povestește multe întâmplări din copilăria lui, vorbește extrem de frumos despre mama lui și despre părinți în general, vorbește despre suflet, despre credința în Dumnezeu și despre prietenie. Cuvintele lui te mângâie, te liniștesc, iar pacea interioară se așterne numaidecât.
În a două jumătate a cărții are câteva povestioare cu tâlc foarte foarte interesante. Vrei, nu vrei, te pun pe gânduri și îți ridică ceva semne de întrebare…

Cuvintele vorbesc singure:

„Nu știu de ce, dar despre mamă n-am amintiri, ci fericiri.”

„Ce au oare anumite amintiri în ele că nu pot fi uitate? Pesemne că sunt niște bucăți de suflet ce te-nsoțesc mereu!”

„Apoi, crescând mai mare, le-am dat lor, celor ce mă priveau de după gard, sufletul meu. Iar ei îl dădeau de-a dura prin colbul vieții și mi-l înapoiau strivit, lovit și fără de viață. Trist, îmi luăm propriul suflet în brațe și-l mângâiam. Apoi, când se refăcea, mă părăsea zâmbind și se arunca naiv în brațele pofticioase ale celor din jur. Și din nou, zdrobit de valurile vesele dar necunoscute ale vieții, se-ntindea obosit la picioarele mele, spunându-mi că este pentru ultima oară. De atunci îmi îngrop și dezgrop propriul zbor sufletesc ca pe un blestem.”

„Căci ce este, în fond, prietenia, dacă nu acel minunat privilegiu al sufletului în care adevărul se poate odihni.”

Fii demn! – o carte care te îndeamnă către mai bine! → http://bit.ly/ProFox

Un răspuns la „Fii demn!, Dan Puric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *