Harry Potter şi copilul blestemat, de J.K. Rowling

bookpic-5-harry-potter-si-copilul-blestemat-21013

Cred că Harry Potter nu mai are nevoie de nici o introducere, aşa că nu o să spun despre cartea asta decât că e ca o capsulă a timpului! Parcă m-am întors încă din primele pagini în trecut, în anii adolescenţei, căci atunci am descoperit eu lumea magică a lui HP. Îmi era aşa de dor de aceste personaje atât de dragi mie şi de lumea lor plină de magie.

Cu toate ca acest volum este diferit de cele precedente în primul rând pentru faptul că e o piesă de teatru, apoi pentru că lucrurile se petrec relativ destul de repede faţă de cum se desfăşura acţiunea în vremea mai tinerilor Harry, Ron şi Hermione, ei bine autoarea reuşeşte să păstreze farmecul acelei lumi, curiozitatea, suspansul şi nostalgia cuprinzându-te fără doar şi poate.

Să fi fost de 800 de pagini şi tot nu m-aş fi plictisit o clipă de el! Personajele deja cunoscute – Harry, Hermione, Ron şi Draco – au acum în jur de 40 de ani, dar fiecare şi-a păstrat o fărâmă din tinerii care au fost. Ron are acelaşi umor delicios, asta e clar! Și noile personaje sunt drăguțe, dar pentru că nu sunt exploatate la maxim nu vor fi la fel de memorabile ca cele mai sus amintite.

Una peste alta, pentru fanii seriei şi nu numai, merită! O găsiţi aici.

Din înţelepciunea lui Dumbledore, care în prezent grăieşte dintr-un tablou:

„Harry, în lumea aceasta haotică, fragilă, nu există niciodată un răspuns perfect. Perfecțiunea nu poate fi atinsă de oameni, nici măcar prin magie. În fiecare moment de fericire absolută există un strop de otravă: conștiința faptului ca suferința va lovi din nou. Fii sincer cu cei pe care îi iubești, mărturisește-ți suferința. A suferi este la fel de omenesc ca a respiră.”

„Cei pe care îi iubim nu ne părăsesc niciodată de tot, Harry. Există lucruri pe care nici măcar moartea nu le poate atinge. Culori…și amintiri…și iubire.” 

 

Un răspuns la „Harry Potter şi copilul blestemat, de J.K. Rowling”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *