Iubirea care ține de cald inimii

10478179_790009844364089_5847630979322808980_n
Cu cât se apropia mai mult ziua nunții, cu atât mai multe îndoieli aveam. Cu cât deveneam mai conștientă de pasul mare pe care urma să îl fac, cu atât îmi venea să fac doi pași mici înapoi. Îmi pare rău, iubitule, dar am avut îndoieli, așa cum am îndoieli dimineața dacă să-mi iau fusta neagră sau rochia verde, așa cum oscilez între a-mi iau un colier care să se asorteze doar cu o singură ținută sau unul care să se potrivească cu aproape orice. Pentru că mă știi, sunt nehotărâtă. Nu sunt omul unui da sau nu categoric, eu sunt omul lui „poate”, nu sunt omul lui „ori e albă, ori e neagră”, pentru că îmi plac nuanțele.
M-am îndoit pentru că mă speria necunoscutul, ideea de a împărți tot spațiul meu cu tine. A fost chinuitor să-mi macin sufletul cu atâtea întrebări și temeri…

Nu pretind că acum știu ce înseamnă căsnicia, ori că dețin toate tainele iubirii, dar ne știu pe noi. Nu suntem un cuplu obișnuit, deși pentru unii poate părem banali. Acum parcă îmi place să te aud sforăind lângă mine și îmi plac diminețile de weekend, când mă trezesc înaintea ta și te văd lângă mine. Iubesc la tine faptul că nu mă lași să stau supărată și că reușești să mă faci să râd, chiar și atunci când îmi vine să te bat, nu să te sărut. Iubesc la tine că mă cunoști atât de bine și iubesc modul copilăros și mămos în care mă iubești și mă răsfeți.

Nu ți-am făcut prea multe declarații pompoase, pentru că la noi „Te iubesc” înseamnă „Bună dimineața” și „Noapte bună”. Ce vreau să-ți spun, de fapt, prin tot ce am scris, este că îți mulțumesc pentru această iubire a ta, care ține de cald inimii.

Iustina Ţalea Dinulescu

Foto: Marius Godeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.