La mulți ani, Românie dragă!

România este și țara mea! Aici m-am născut, aici am copilărit frumos și aici locuiesc. Nu voi fi ipocrită, ci voi mărturisi cu sinceritate că au fost momente în care am fost furioasă și dezamăgită de diversele dificultăți întâmpinate de-a lungul timpului din cauza „sistemului” românesc. Au fost momente când m-am gândit că românii sunt niște oameni răi și lacomi și de câteva ori chiar am vrut să plec din țară, incercandu-mi „norocul” prin alte părți. Și totuși, nu m-am putut despărți niciodată de România. Aici am rămas.
Deși nu am fost întotdeauna mândră de țara mea, nu m-am rușinat niciodată de această origine. Iubesc tradițiile noastre, cântecul popular, limba noastră frumoasă, resursele impresionante (dar nevalorificate din păcate) și pe acei oameni care își păstrează încă spiritul primitor al românului.

În fiecare an, de 1 decembrie am avut mereu o stare aparte.
În fiecare an, de 1 decembrie m-am simțit mai român decât mă simt în restul zilelor din an.
În fiecare an, de 1 decembrie când aud imnul României nu mă pot abține și lăcrimez. De fiecare dată. Și cred că așa simte absolut fiecare român, oriunde s-ar afla și oricare ar fi fost motivele pentru care la un moment dat nu s-a mai simțit mândru.

Acum am convingerea că românii sunt oameni speciali din foarte multe puncte de vedere. Am convingerea că țara noastră greu încercată va depăși într-o zi toate aceste piedici și bariere existențe în prezent. Și mai am convingerea că românii sunt oameni ocrotiți de Dumnezeu.
Așa simt eu!

România, te iubesc!

Aceleași emoții: http://www.youtube.com/watch?v=kqYCLYCQ2vs

© Iustina Ţalea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *