La răscruce de sentimente

091fdad8c116b024ab9bd04bb2d0c046
Adesea ne regăsim pe noi înșine în fața unei răscruci de sentimente. E acel moment când inima spune „Mergi tot înainte”, iar rațiunea te strigă disperată să te oprești sau să schimbi direcția. Tânjești după lucrul interzis la care nu ai renunțat încă, din lașitate sau poate din exces de zel. Te încăpățânezi să crezi că tu poți schimba ceea ce alții nu au putut să schimbe. Și alegi să mergi înainte, urmându-ți vocea inimii.
Cu toate că drumul devine tot mai anevoios, nu te dai bătut și mai dobori câte un obstacol. Dar victoria nu are gustul dorit, iar tu nu înțelegi de ce. Situația pare într-un fel hilară, iar tu începi să te îndoiești că te afli pe drumul care trebuie. Atunci când ești în locul potrivit nu ar trebui să te simți atât de nesigur, de abătut, de… singur. Și te regăsești iarăși în fața unei răscruci de sentimente. Pacea ta interioară a fost înlocuită de un haos, din care nu știi cum să ieși, cum să te ajuți, cum să te vindeci. Atunci realizezi că nu te-ai priceput niciodată în a lua decizii, atunci când vine vorba de sentimente. Ai fost întotdeauna tulburat și influențat de obiectele dorinței tale.
Altfel, nu te-ai regăsi atât de des în fața acelorași intersecții prăfuite și bătătorite de tristețe și de incertitudine. Iar asta înseamnă fie că inima îți da semnale greșite și că e timpul să îți asculți și rațiunea, fie că situația are nevoie de o nouă abordare.

Adevărul este că mânați de sentimente luăm uneori cele mai proaste decizii. Devenim dintr-o dată orbi și surzi și ne aruncăm cu bună știință în prăpastie. Într-un târziu, atunci când ochii văd din nou, iar urechile aud ce trebuie, depinde doar de noi să regăsim drumul înapoi sau să plecăm pe un nou drum, cu inima mai grea, dar cu ceva mai multă înțelepciune.

Iustina Ţalea Dinulescu

2 răspunsuri la „La răscruce de sentimente”

  1. Unii sunt norocosi cand simt emotii pozitive si iau cele mai bune decizii. Scrisul e o eliberare pentru tine de tumultul din tine si e fantastic ca eu si altii il putem percepe mai ales cand ne emotioneaza cel putin pe mine .ma sperie mai mult sa nu avem sentimente asta referitor la cuvintele tale atit de adevarate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *