Mă apasă timpul

3d7293eef05d9cd631032e0934c02613

„”Mai târziu” devenea „prea târziu”…” – O. Paler

… pentru că amânam, pentru că aveam falsa impresie că voi avea timp să le fac pe toate şi că mâine sau luna viitoare voi face cu siguranţă acel lucru pentru care n-am timp astăzi.
Credeam că „te iubesc” va suna la fel de bine şi mâine sau că îmi trebuie timp că să-mi înfrâng orgoliul şi să spun „Iartă-mă!”. Aveam certitudini. Că prietenii vor fi mereu aceeaşi şi că mâine va veni cu siguranţă. Încă mai cred asta şi încă mai am prostul obicei de a amâna. Încă mai cred că am tot timpul din lume pentru a-mi revedea prieteni vechi sau pentru a-mi recunoaşte toate greşelile. Încă mai cred că timpul mi-e prieten şi că voi putea face anumite lucruri când vreau eu, cu gândul că „am eu timp să fac şi asta…”.

Mă apasă timpul. Îi simt greutatea pe umeri, dar continui să cred că îmi aparţine doar mie şi că mă pot folosi oricând de el. Dar timpul e ştrengar, mi se strecoară printre degete, printre ani şi nu stă-n loc o clipă. Alerg spre nicăieri fără nici o ţintă. Şi simt că azi nu-mi e de ajuns. Îl vreau şi pe mâine. Am atâtea de spus, de făcut, de simţit. Şi uit. La naiba, uit că doar de AZI sunt sigură. Că azi trebuie să fac, să spun, să simt.
Mă apăsă timpul. Şi vreau să mă vindec de boala numită „MÂINE”. Vreau să mă înving pe mine şi să încetez să mai dau timp timpului. Pentru că timpul nu are timp. Şi nici eu n-am timp!

© Iustina Ţalea

5 răspunsuri la „Mă apasă timpul”

  1. E greu sa intelegem ca uneori un „maine” nu va mai exista si ca suntem efemeri la fel ca tot ce ne inconjoara. Dar asta e viata. Stiu ca nu e o consolare dar nu avem decat sa o traim la maxim, sa facem lucrurile care ne plac si sa nu regretam nimic din ce odata ne-a facut fericiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *