Mamele și cochetăria

12719147_1154727297892340_1799574937155851299_o

Atunci când devii la rândul tău mamă, începi să-ți privești propria mamă ca pe o eroină.
Nu știu dacă la voi se aplică, dar eu îmi amintesc cum îi spuneam mamei (și eram convinsă de asta) că eu voi proceda altfel atunci când voi avea la rândul meu copil. În principiu ideea mea presupunea o oarecare doză de egoism. Acest egoism însă a dispărut odată cu apariția Evei în viața mea. Da, îmi doresc în continuare să mai am timp nelimitat de răsfăț personal, însă trebuie să recunosc că îl prefer tot pe cel petrecut alături de micuță.

Devenind mame ne transformăm chiar în mamele noastre, pe care până nu demult le privisem cu alți ochi. Și le apreciem cu adevărat. Le apreciem cu adevărat pentru că datorită nouă, sau mai bine zis din cauza noastră ele nu au mai fost niciodată pe primul loc în viața lor. Ni s-au dedicat nouă, trup și suflet, fără să regrete o clipă viața de dinainte. Sau poate că or fi fost momente când au tânjit după acea libertate, dar le-a trecut repede, pentru că noi am devenit centrul universului lor.

Să fii și mamă și femeie, în ordinea asta, presupune un efort mult mai mare decât atunci când ești doar femeie. Timpul pentru tine, pentru plăcerile și nevoile tale se limitează considerabil, iar uneori e aproape inexistent. Uneori, îi duci dorul. Și îți amintești cu jenă că la un moment dat ți-ai judecat mama pentru că a uitat să fie femeie. Cine știe… poate că în ziua aia a fost prea obosită sau pur și simplu nu a mai avut chef să își facă unghiile sau să se spele pe cap și să își aranjeze părul. Da, acum înțelegi că se poate.

Să fii o mamă cochetă e greu, dar nu imposibil. De fapt, e o adevărată cursă contra cronometru, în care descoperi în tine abilități neștiute, cum ar fi aceea că poți să fii gata de plecare în cca 5 minute în loc de 30. Machiată, aranjată, cochetă. 😀

Noi, femeile, suntem niște eroine. Mai ales după ce devenim mame!

Iustina Dinulescu

Foto: Robert Cirstea

 

Un răspuns la „Mamele și cochetăria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.