Nevoia de a vă vorbi

În mulțimea de nemulțumiri, de critici, de jigniri și de bârfe la adresa mea, a paginii și a sentimentelor pe care le expun în scris am descoperit că mai sunt încă oameni buni, deschiși, prietenoși care respectă și apreciază ceea ce fac și care chiar dacă nu îmi împărtășesc opiniile găsesc un mod oportun de a face o observație. Acelora, le mulțumesc din toată inima! Pentru ei continui să public ceea ce simt și ceea ce gândesc. Altfel, probabil că m-aș mulțumi să îmi țin gândurile între paginile unui caiet știut doar de mine.

Nu vreau să mi se spună din nou că mă victimizez, că mă cred mai deșteaptă decât alții, că fac din țânțar armăsar sau că sufăr de lipsă de atenție. Nici una dintre aceste ipoteze nu este adevărată.
Știu că prin atitudinea uneori tranșantă pe care o am în diverse situații mi-am atras mulți dușmani (ce aiurea sună!) și am dat naștere unor bârfe penibile și total neadevărate. Mai știu și că indiferent cum aș alege să gestionez această pagină criticile vor continuă să apară și oamenii mă vor eticheta în continuare în fel și chip. E un risc de care am fost conștientă de la bun început. Cu toate acestea, uneori mă apasă aceste vorbe aruncate cu atâta ură în direcția mea de către oameni care nu mă cunosc, nu au vrut să mă cunoască, dar au avut plăcerea bolnavă de a mă răni direct sau indirect. Pentru că da, unii dintre ei nici măcar nu m-au atacat personal ci au încercat să învenineze alți oameni împotriva mea.

Și totuși… de ce nu renunț?! Nu renunț pentru că în ciuda tuturor acestor vorbe grele sunt un om puternic și ambițios. Iar dacă voi renunța vreodată nu o voi face din cauza unei astfel de situații ci pentru că așa voi simți eu.

Vă mulțumesc vouă, celor care îmi citesc rândurile, celor care îmi dăruiesc o părticică din timpul lor înțelegând ceea ce simt și celor care îmi ridică moralul prin cuvinte sincere, izvorâte din adâncul inimii lor.
Vă mulțumesc și vă respect!

Cu prietenie,
Iustina

5 răspunsuri la „Nevoia de a vă vorbi”

  1. Mie una , mi se pare ‘aiurea venit ‘acest drept la replica , pentru ca nu pot gasi niciun motiv pentru care sa fii asa criticata sau pusa la zid . chiar nu pot gasi motiv …Nu inteleg si nu-mi pot imagina ce pot spune anumite persoane ,legat de niste texte foarte frumoase si cu o incarcatura mare ! Te cred ca te deranjeaza dar nu inteleg dc pui la suflet ,stiind ca nu e asa cum pretind ei a fi . Nu ai cum sa fii pe placul tuturor …din pacate , nu toti apreciaza frumosul … , cred ca sunt mai multe persoane care te apreciaza si nu numai ca esti inteligenta , frumoasa ci si pentru ca ai un suflet mare decat cele carcotase !

  2. Persoanele ce te critica,ce nu te inteleg sau cele care stiu sa zica numai lucruri rele sunt demne de mila.De ce ? Pentru ca in sinea lor,unele ar fi vrut sa aiba curajul tau.Curajul si taria de a spune ce simti.Dar nu.Unii nu fac asta,asa ca se conformeaza in a-i critica pe ceilalti.Nu iti face griji si nu inceta sa mai scrii ceea ce simti tu.E un lucru ce trebuie apreciat si privit cu respect.Putini sunt aceia care inca sunt EI si nu au incercat sa fie altcineva doar pentru a-i multumi pe altii.Eu una,citesc cu drag tot ce postezi.Si simt uneori o liniste sufleteasca,un sentiment atat placut cat si trist,sa vad ca nu numai eu traiesc aceste lucruri.De multe ori m-am regasit prin randurile scrise de tine,prin ‘sufletul’ tau.Pentru ca gandurile tale,cuvinetele spuse,reprezinta ‘sufletul’ tau.Unul pur si lovit de mult prea multe ori.Dar ai stiut sa mergi mai departe,cu capul sus,si ai fost constienta ca dupa o cazatura urmeaza sa te ridici si sa iti continui drumul prin viata.Ai stiut sa te bucuri de orice lucru marunt ce iti aduce bucurie si sa gasesti pana si in cele mai urate lucruri frumosul.Pentru toate acestea si pentru multe altele,esti un om demn de tot respectul si de toata aprecierea,precum si iubirea celorlalti.Iti multumesc.Si nu uita : Continua sa fii TU ! 🙂

  3. Buna Iustina, pentru mine esti ca o prietena pe care nu am gasit-o pana acum. Tu esti prietena nea. Pentru mine imi doresc sa publici in continuare gandurile tale.

  4. „Știu că prin atitudinea uneori tranșantă pe care o am în diverse situații mi-am atras mulți dușmani ” – in aceasta fraza ma regasesc si nu mi se pare ca e un lucru rau, cel mai adesea alegind sa spunem adevarul ne facem dusmani dar asta nu ne impiedica pe noi sa mergem mai departe …ci pe „ei”…..invidia, rautatea, necredinta si superficialitatea lor le apartine…asa ca drum drept si luminos draga mea, mergi pe acest drum pe care l-ai ales al naibii de bine.Felicitari! din toata inima, ma bucur ca te-am descoperit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *