(Ne)voia de schimbare

9474bb1d4f212d94c246e5022c2315e6

Schimbarea e bună. Chiar dacă mai mult ca sigur nu o percepem așa atunci când se petrece.
De foarte multe ori ajungem să ne dorim ca viață noastră să nu se schimbe cu nimic, să credem că totul este perfect așa cum e, cu bune și cu rele. Monotonia ne întreține sentimentul de stabilitate și de o oarecare siguranță. Așa că suntem sceptici atunci când vine vorba de schimbare.
De obicei schimbările sunt radicale, nu se petrec în timp. Îți zguduie puțin lumea atunci când se întâmplă și pentru că nu te aștepți, ești contrariat.

Dacă analizez minuțios schimbările majore din viața mea constat că toate au fost bune și că majoritatea dintre ele nu au fost rezultatul voinței mele, ci al oamenilor din jur. Cei care au fost parte din viața mea au fost cei care s-au schimbat și care implicit m-au schimbat și pe mine. Fiecare și-a jucat propriul rol pe scenă, iar din prestația lor eu am rămas cu câte ceva.

Am învățat să privesc orice schimbare ca pe un lucru bun, chiar dacă în momentul respectiv nu găsesc explicația. Poate că o să vi se pară ciudat când spun că oamenii care ne dezamăgesc, ne alungă, ne trădează și ne rănesc aduc în viața noastră o schimbare în bine. Ne schimbă viață în bine prin lipsa lor!

Iustina Dinulescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *