O stare de bine

În mod sigur vi s-a întâmplat să vă simțiți fericiți fără un motiv anume. Chiar dacă ziua a fost una de rutină, plictisitoare pe alocuri sau agitată, după caz, în momentul acela de liniște și de singurătate nu te simți stingher, obosit sau dezamăgit. Parcă tot ce te durea până mai ieri a dispărut și a fost rapid înlocuit de un sentiment de bine și de liniște sufletească.
Problemele nu s-au făcut nicidecum nevăzute, grijile au rămas aceleași, oamenii din jur la fel. Numai mie mi s-a mărit optimismul, la fel cum crește aluatul în care se pune drojdie.
După zile de furtuni, iată că soarele apare tiptil tiptil și-mi bate în geam. N-am perdea, așa că intră nestingherit și scaldă toată încăperea în raze calde de lumină.
Nu mă mai simt îngrădită de propriile-mi deziluzii și neîmpliniri. Mă simt într-un anume fel liberă. Am senzația aceasta dulceagă de libertate atunci când am noi vise, noi idealuri, noi planuri. Renasc din propria cenușă ca o pasăre Phoenix și încep să dau cu putere din aripi pentru a mă scutura de greutatea a ceea ce m-a doborât înainte. Regretele.

Regretele te îngreunează atât de tare și te macină cumplit. Îți aduc nefericire și nu fac decât să te țină pe loc. Azi mi le-am lăsat undeva jos, îngropate în cenușa din care spuneam că m-am ridicat. Regrete pentru ce am făcut sau n-am făcut, regrete pentru ce am spus sau n-am spus, regrete pentru timp pe care l-am pierdut inutil și regrete pentru timp de care nu am profitat cum trebuia.

Am aripi și zbor.
M-am împăcat cu mine!

© Iustina Ţalea

2 răspunsuri la „O stare de bine”

  1. buna IUSTINA,mereu citesc articolele tale .esti ca un inger care coboara asupra noastra si ne mingiie fruntea atunci cind plingem .si eu am momente in care nu stiu cum si de ce am impresia ca toata lumea e a mea .ce pot sa iti doresc :la fel ce le doresc la copii mei (am o fata si un baiat )toata fericirea din lume .eu traiesc de 10 ani in USA iar ei sunt acasa .e cumplit departe de copii .dorul de acasa ma ucide incet ,dar atita timp cit stiu ca sunt bine ,greutatile mele par nimic.cind citesc ce scrii ma linistesc .multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *