O tăcere de care ai nevoie

I-am dat sufletului meu tot ce mi-a cerut de-a lungul timpului.
I-am dat speranțe, i-am dat vise, i-am dat lacrimi, i-am iubire, i-am dat iertare și i-am dat singurătate.
Nu i-am refuzat niciodată nimic, și totuși, el s-a simțit adesea nemulțumit. Nu i-au ajuns darurile mele. A vrut mereu mai mult. A fost lacom. Mereu lacom de iubire și totodată de singurătate.
Poate părea cât se poate de nelalocul ei această afirmație, dar vă spun, pentru mine e cât se poate de posibil.
Iubesc clipele petrecute în doi, iubesc să petrec ore în șir cu persoana iubită sau cu prietenii mei. La fel de mult iubesc însă și clipele petrecute cu mine. Îmi place să fiu singură cu gândurile mele, cu trăirile mele, cu cuvintele mele.
Iubesc o îmbrățișare la fel de mult cum iubesc o convorbire sinceră cu sufletul meu, între patru pereți albi și goi.

Nu, nu e vorba de tristeți sau de neîmpliniri. E vorba de nevoia sufletului de a lua o „pauză” de la agitația lumii și de a asculta tăcerea. O tăcere care nu e apăsătoare, nu e stânjenitoare, nu e nici dureroasă. E o tăcere care îți face bine, de care ai nevoie.
Îmi place să stau în tăcere și să-mi las gândurile să vorbească. Am nevoie de asta. Sufletul mi-o cere, iar lui nu i-am refuzat nicicând ceva. I-am dat totul. I-am dat speranțe, i-am dat vise, i-am dat lacrimi, i-am dat iubire, i-am dat iertare și i-am dat singurătate.

Am mâinile ocupate, căci îmi țin sufletul în palme.
Nu mai aud zgomotul lumii, am lăsat-o să ia o pauză.

Îmi ascult în tăcere sufletul.

Iustina T. ©

5 răspunsuri la „O tăcere de care ai nevoie”

  1. ar.fi.multe.de.spus.dar.ma.rezum.doar.la.,,Draga.fiinta,esti.minunata.ca.patrunzi.atat.de.adanc.in.sufletele.oamenilor.chiar.daca.nu.ii.cunosti,,..pur.si.simplu.parca.ai.vorbi.gandurile.mele.ai.simti.emotiile.mele.pur.si.simplu.iti.multumesc.ca.existi….Sa.ai.o.seara.binecuvantata.si.astept.cu.nerabdare.sa.mai.postezi.,,pansamente.pt.suflet,,:P:)

  2. Este exact ceea ce simt uneori, nu o tacere care doare, care este apasatoare, care este stanjenitoare, ci pur si simplu o tacere linistita, in care sa ma regasesc pe mine,in care sa fiu doar eu cu sufletul meu.Superbe trairi , superbe cuvinte! merci mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.