Oamenii care au fost cândva…

Fiecare om care pleacă din viața noastră lasă un gol, luând cu el și o parte din noi pe care uneori probabil că nici nu știam că o avem și chiar dacă știam cu siguranță nu am fi vrut să o pierdem. Eram noi, un tot, un întreg, o armonie și dintr-o dată ne-am simțit mai goi, mai vulnerabili.
Da, fiecare om care pleacă lasă un gol, dar și o lecție. Pentru că fiecare om înseamnă o poveste, iar fiecare poveste înseamnă o lecție.

Mă încearcă un sentiment ciudat atunci când un om nu mai face parte din viața mea. Nu contează că a fost alegerea lui sau din anumite motive eu nu l-am mai dorit alături de mine. Nu contează că lacrimile au fost ale mele sau ale lui, așa cum nu contează că pe undeva s-a rătăcit o parte din mine sau o parte din el. Nu mai contează nici dacă au fost niște copilării sau lucruri de neiertat. 
Nu contează că doar așa am putut să învăț blestematele alea de lecții, ci contează că odată, demult, eu am însemnat ceva pentru ei, iar ei au însemnat ceva pentru mine.
Ce s-a spus, ce s-a gândit, ce s-a simțit… poate nu vom ști niciodată nici unii, nici alții. Dar ne vom aminti mereu că undeva, cândva, a fost cineva. Un cineva care deși a plecat sau a fost alungat a lăsat în urmă un ceva de care te vei lega mereu.

Mi-e dor de oamenii care au fost cândva. Sau poate… poate mi-e dor doar de ceea ce credeam eu că sunt.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=C442tO45A10

© Iustina Țalea

This Post Has 17 Comments

 1. joana

  Da…mi-e dor si mie de un om..de o simpla persoana care desi a facut parte din trecutul meu , putin timp…a lasat o urma….o urma care si acum o simt…o vad…parca o retraiesc atunci cand inchid ochii….

 2. Adriana

  Chiar de-l vad zi de zi imi este dor de el de ce a fost cindva de ceea ce a insemnat in momentul in care a intrat in viata mea , il vad si-mi este dor de el la 2 secunde dupa ce pleaca…….mie dor

 3. Viorela

  fiecaruia din noi ii lipseshte cateodata vreun om care a plecat din viatsa noastra… fie ca e un fost iubit care, chiar daca nu-l mai vrei alaturi ai mai vrea sa-l vezi macar din curiozitate, caci au trecut ani shi, vitsa ne-a schimbat, ne-a modelat pe fiecare in parte dupa bunul ei plac… sau poate vrei sa-tsi testezi sentimentele…

  sau poate fi un prieten drag sufletului nostru care a plecat shi itsi lipseshte…

  unii oameni se intorc in viatsa noasta, altsi raman definitiv in trecut shi cu timpul acest „trecut” e tot mai indepartat…. altsii vor mai disparea…

  dar apar persoane noi care itsi umpla golul din suflet..
  shi cu timpul ne obishnuim cu oameni noi .. sper eu mai buni decat cei din trecut, caci invatsam din gresheli shi creshtem.. creshtem shi intselegem ce e bun pt noi…

 4. sorin69

  …,,Mi-e dor de oamenii care au fost cândva. Sau poate… poate mi-e dor doar de ceea ce credeam eu că sunt…” !

 5. Gabi

  Cand lumea este plina de doamne si domni este normal ca, unii dintre noi, o mica parte care se tot micsoreaza, sa avem acest dor. In schimb vedem cum, pe zi ce trece, gradina Celui de Sus se tot mareste.

  1. Iustina

   Tocmai l-am postat pe pagina! Multumesc mult, Liliana! Te imbratisez cu drag :*

 6. Carmen Maxitian

  ,,Mi-e dor de oamenii care au fost candva.Sau poate, poate mi-e dor de ceea ce credeam eu ca sunt . „

 7. Alex Schütz

  Nu e niciodata suficient ceea ce ai facut pentru o persoana, ci ceea ce nu ai reusit sa faci.Conteaza NUMAI ce nu ai reusit sa faci. Asa precum conteaza MEREU si NUMAI ceea ce i-am spus sau scris unei persoane. Fiecare persoana care pleaca din viata noastra, fie ca ea a dorit acest lucru sau noi insine, lasa un gol in noi. Care nu va fi niciodata umplut. E doar perceptia noastra ca acel gol va fi ulterior umplut cu noi experiente.

  1. Carmen Maxitian

   Oamenii ofera dezamagiri dupa dezamagiri …si atunci ma intreb : oare mai conteaza ce,, s-a spus sau s-a scris” ? Raman doar vorbe goale…

  2. Carmen

   Atunci cand in schimbul dragostei primesti MEREU dezamagiri , ceea ce ,,s-a spus si s-a scris ” raman doar vorbe goale…

    1. Carmen

     Acta, non verba!

 8. antal carmena

  da asa este…..ne este dor de lucrurile bune si frumoase care ne.au tinuti aproape de acele persoane dragi…care ne erau…sau asa cum ai zis credeam k sunt……dar poate am ajuns la o atitudine …dupa atatea lectii de viata in care nu ne mai pare rau nici dupa cele bune….k ama ajuns sa ne multumim cu ideea k asa a fost sa fie acele momente frumoase alaturi de acei oameni….da….cand ajungi sa te impaci cu tine insati…parerea mea este k ajungi la acest nivel de gandire…..

 9. Manuela

  Frumos ! Cu ceva timp in urma am auzit ca a plecat dintre noi un om care cu 28 de ani in urma a insemnat mult pentru mine,Nu ne-am mai vazut de atunci de 28 de ani si totusi uneori imi era dor,Dor de mine ,de copilul care eram acum 28 de ani ,de poveste ,de lectia de viata pe care am primit-o si am invatat-o atunci ! A fost pentru un timp parte din viata mea si când am auzit ca .. a plecat.. parca odata cu el a plecat si o parte din mine !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?