Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea, de Agnes Martin-Lugand

oamenii-fericiti-citesc-si-beau-cafea_1_fullsize

Eu, o mare iubitoare de cărţi şi cafea, nu aveam cum să ratez titlul ăsta, nu-i aşa?!

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea e numele cafenelei literare a lui Diane. Deşi povestea nu se învârte în jurul cafenelei, aceasta este un element central al romanului, care leagă cumva trecutul eroinei de viitorul pe care încearcă să şi-l clădească pentru a se vindeca.

Diane suferă o pierdere imposibil de imaginat. Soţul şi fiica sa îşi pierd vieţile într-un teribil accident, iar Diane cade într-o depresie profundă timp de un an. Apoi, decide să plece în Irlanda şi astfel să se distanţeze puţin de tot ce a însemnat pierderea ei. Ce va face acolo rămâne să descoperiţi singuri.

Este un roman micuţ, uşor de citit, perfect pentru o zi de duminică, de exemplu. Povestea lui Diane este o călătorie de regăsire a sinelui după o pierdere colosală, despre cum iubirea te face vulnerabil în faţa pierderii, despre cum tot ea te salvează când te crezi irecuperabil, despre voinţă şi putere şi despre speranţă – speranţa că există în noi resurse de care nu suntem conştienţi decât în momente de cumplită tristețe și care se dovedesc a fi salvarea noastră.

Recomand cu drag această carte, care poate fi găsită la Libris, în categoria Romane de dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.