Oamenii sunt ghiocei pentru că iubesc primăvara

Un ghiocel nu este doar un semn că vine primăvara. El este o dovadă de curaj, de putere, de speranță, de gingășie. Omul este asemenea unui ghiocel. După fiecare iarnă a inimii lui el renaște mândru și înfruntă din nou lumea în fiecare primăvară.
Ghiocelul îndură gerul aprig al iernii și umezeala zăpezii, așteptând tăcut și timid pe prietenul lui, soarele, care îi va da curajul și încrederea necesară pentru a se arăta lumii.

Și oamenii își așteaptă prietenii care să-i încurajeze să se adune și să redevină ei înșiși. Îi așteaptă cu nerăbdare, cu dor, cu neputință pe cei care le vor ține loc de soare. Și după ce vor fi îndurat un ger cumplit cu lacrimi de ninsoare, încălziți de razele blânde și prietenoase ale soarelui, ei vor răsări din nou, mai plini de viață, gata să topească toată gheața din jur și din inimile altor oameni cu încrederea și optimismul lor.

Uneori e bine să ne îndurăm propriile ierni exact atât cât trebuie să dureze. Pentru că întotdeauna va exista speranța unei primăveri după fiecare iarnă grea. Soarele ne va topi fiecare lacrimă care a înghețat pe obraz și ne va dezmorți buzele ca să putem zâmbi din nou. Vom deveni în fiecare primăvară ghioceii care vor vesti trezirea la viață, la speranță, la iubire, la gingășie, la tandrețe.

Oamenii sunt ghiocei pentru că iubesc primăvara. O iubesc atât de mult încât vor fi mereu primii care o vor vesti.

© Iustina Țalea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *