Poate că nu vor fi întotdeauna cele greșite…

large

Cum e bine și cum e rău? Ce să spui, când să spui și cum să spui? Ce să gândești? Ce să simți?  Asta cu siguranță vor avea impresia că știu mai bine decât tine, ceilalți.
Alegerile tale vor deveni cel mai probabil teme de dezbatere în cercul tău de cunoștințe și nu numai.

Oare de ce avem impresia că știm mai bine decât celălalt ce e de făcut cu viața lui? Ce și pe cine trebuie să aleagă? De ce suntem convinși că dreptatea e întotdeauna la noi?  
Ne pricepem cu toții în a analiza și a critica alegerile celorlalți. Cu siguranță nu trebuie să le înțelegem și nici să le judecăm, ci să le acceptăm pur și simplu. Doar pentru că nu coincid cu ale noastre nu înseamnă că sunt greșite.

Mi-ar plăcea ca ceilalți oameni din jurul meu să înceteze să-mi spună „cum și ce e mai bine” să fac. Îmi voi asuma riscul unei erori de judecată sau de intuiție, iar dacă voi greși îmi voi fi eu însumi judecător.
 Vreau să fiu lăsată să-mi fac propriile alegeri. Poate că nu vor fi întotdeauna cele greșite…

© Iustina Ţalea

2 răspunsuri la „Poate că nu vor fi întotdeauna cele greșite…”

  1. Ce simplu ar fi! Asta nu se va intampla niciodata, din pacate. Intotdeauna cei din jurul nostru vor comenta, indiferent ca facem lucuri bune sau lucruri pe care ei le vad gresite, deplasate, fara logica.

  2. …,, Îmi voi asuma riscul unei erori de judecată sau de intuiție, iar dacă voi greși îmi voi fi eu însumi judecător…..”…….corect , noi suntem singuri judecatori ai propiului destin , chiar daca acesta nu ne e intotdeauna favorabil , important in viata e sa-ti da-i seama de proprile greseli si , sa cauti sa le indrepti , singurul care te vede , e decat Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *