Povestea oricui

d5e89e534fb9d4ad4f4f34a5b5bfc7ec

Cum se face că urâtul, grotescul ajunge să șteargă tot ce a însemnat frumos între doi oameni? Cum se face că după ce aceștia decid că nu mai au nimic de împărțit totul se transformă adeseori într-un circ ieftin, la care poate asista oricine?!
Refuz să accept că iubirea, prietenia, încrederea, respectul se transformă peste noapte în răzbunare, dispreț, ură. Cum e posibil? Niște sentimente frumoase nu pot degenera în ceva atât de urât. E dureros. E nedrept.

Și aici nu mă refer doar la relațiile de cuplu. E perfect valabil și în cazul unei relații de prietenie. Nu înțeleg de ce oamenii își mai spun vreodată că sunt prieteni sau că se iubesc dacă la separarea drumurilor își aruncă unul altuia reproșuri pline de venin. Poate că pentru unii dintre ei dorința de răzbunare e mai puternică decât orice alt sentiment nobil care i-a legat cândva de omul căruia i-au pus acum capul pe ghilotină. Poate că nu-și pot găsi liniștea decât dacă îl condamnă pe celălalt, aruncându-i cu dispreț toate acuzațiile pentru care lucrurile au sfârșit prost. Nu găsesc și nu accept nici o scuză pentru care oamenii aleg să se comporte astfel. Cu toții am fost răniți, dezamăgiți, șifonați sufletește. Am fost mototoliți și aruncați cât colo de oamenii la care ne așteptam cel mai puțin. Dar unii dintre noi au ales să se retragă în tăcere. Au preferat lacrimile singurătății decât rolul victimei perfecte. Au ales să îndure loviturile sub centură de apoi așteptând cu sufletul greoi ca apele să se liniștească. Și… și tot ei au fost cei judecați, cei neînțeleși, cei condamnați. Pentru că oamenii din jur vor fi pentru totdeauna împărțiți în două tabere și din nefericire nici una dintre ele nu va afla vreodată întregul adevăr. Vor primi o frimitură din care vor crea o cu totul altă poveste. Povestea… oricui.

Da, e a oricui. Ce, vrei să spui că tu nu te-ai transformat niciodată peste noapte într-un monstru cu 10 capete din pricina vreunui fost? Fost iubit, fost prieten, fost…?!
Probabil că zâmbești amar, așa e? Ți-ai dat și tu seama cât suntem de naivi și cât de încurcate sunt căile iubirii, ale prieteniei; atât de încurcate încât reușim de fiecare dată să ne rătăcim, să rătăcim drumul spre noi înșine…

© Iustina Ţalea

6 răspunsuri la „Povestea oricui”

 1. Oamenii care nu ne merita, oamenii care se poarta urat cu noi, care jignesc, care ranesc, nu au ce cauta in viata noastra. Si daca destinul a facut sa fim lipiti de acesti oameni, ne transformam exact in acei monstrii cu 10 capete. Din pacate, unii oameni ne transforma in rau. Pentru ca le oferim prietenie, iubire, intelegere, respect, sufletul nostru, ne oferim, cateodata, pe noi si alegem sa ne punem pe locul 2. Insa daca omul de langa noi nu merita acest sacrificiu, ne transformam. Prietenia se transforma in uitare. Iubirea se transforma in ura. Din pacate…

 2. Cuvintele tale sunt parca inspirate din viata mea.Incredibil cum anumite persoane care nu se cunosc deloc pot trece prin aceleasi dezamgiri,suferinte,cum durerea unei pierderi sau despartiri las aceleasi urme.
  Eu acum trec prin cea mai grea despartire din viata mea si totul sa transformat exact asa cum ai spus ,intr-un circ in care toata lumea poate intra cu bocanci si toti isi pot da cu parerea. Ma uit cu tristete sa vad atunci cand un om e jos multi il scuipa si putini ii intind o mana de ajutor.
  Increderea in oameni din pacate si pe zi ce trece e tot mai mica,pacat!

 3. IUBIREA FATA DE PRIENENI, IUBIREA FATA DE IUBIT, IUBIREA FATA DE TINE – NU O CUNOASTEM CU ADEVARAT NOI DOAR PROIECTAM IUBIREA – FERICE DE CEL CARE O CUNOSTE CU ADEVARAT – SUNTEM VESNICI DON QUIJOTE SI MORILE DE VANT-NE IMBATAM CU APA RECE O PERIOADA-CA APOI O LACRIMA DE SANGE SA NE INVADEZE SUFLETUL – TANJIM DUPA IUBIRE-DAR RAREORI O GASIM-SI MAI DE RARE ORI O PASTRAM.
  NU STIM SA NE IUBIM, NU AVEM PUTEREA SA IUBIM, SUFERIM SI ALERGAM HAOTIC DUPA EA.

 4. Frumos,nu am cuvinte.Dar chiar asa eu nici odata nu am jignit s-i nu am vorbit dr rau pe nimeni ,chiar daca am fost jignita s-i umilita ,nu am ripostat,ideea e caci fiecare este ceea ce gandeste

 5. Lucrurile acestea se intampla atunci cand relatia este bazata pe interese sau iubire trupeasca, carnala. Lipsa iubirii neconditionate atrage dupa sine asemenea comportamente….partea cea mai dificila este ca drumul pana la o iubire autentica, neconditionata este anevoios si multi nu il inteleg sau nu vor sa il urmeze…dar fiecare cu drumul sau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *