Prin praf și vise, de Roxana Valea

În căutarea mea frenetică de cărți pe care vreau să le citesc printre rafturile bibliotecii, am descoperit una despre care nu știam nimic, dar care mi-a atras atenția. O carte despre „curajul de a deveni cine ești” și care subliniază ideea că „lumea este a celor care visează„. Un jurnal de călătorie numit simplu și sugestiv „Prin praf și vise”, scris de Roxana Valea. Îmi place la nebunie acest gen de lectură pentru că mă face să mă detașez complet de viața de zi cu zi și mă obligă să întru într-o cu totul altă lume, în pielea unui personaj real, trăind fiecare emoție și fiecare sentiment descris. 

 „Prin praf și vise” este o lecție pentru fiecare dintre noi, cei care suntem obișnuiți cu un anumit comfort, convinși fiind că totul ni se cuvine, alergând în stânga și în dreapta și văietându-ne mereu că „nu avem timp”. În această carte conceptul de timp nu există sau este relativ.
Cartea spune povestea Roxanei, o româncă stabilită în Elveția, care deși în ochii altor oameni părea realizată, ea nu se simțea împlinită și căuta mereu acel „ceva” care să o facă să simtă că trăiește cu adevărat. După o vacanță de 10 zile într-un safari din Namibia, întoarsă acasă, simte și mai mult acea neîmplinire, acea lipsă. Așa ia hotărârea, împreună cu doi englezi, să străbată Africa de la Nord la Sud pe partea vestică în 8 luni.
Drumul lor va fi plin de peripeții, de multe ghinioane, dar și de momente de neuitat. Această călătorie a celor trei este o dovadă de curaj, de perseverență, de prietenie, de încredere în tine și în cel de lângă tine, de rezistență. Este despre testarea limitelor și despre efortul împlinirii unui vis.

Prin această carte am descoperit o lume cu totul alta care m-a îngrozit și m-a fascinat totodată. M-a învățat încă o dată că alături de oameni potriviți poți rezista în situații de neînchipuit până atunci, că indiferent cât de prost merg lucrurile la un moment dat totul va fi bine, că atunci când te aștepți mai puțin îți vei regăsi speranța și vei întâlni oameni care te vor ajuta să-ți continui drumul.
De aceea v-o recomand cu dragă inimă. A fost o lectură grozavă pe care vă invit să o descoperiți și voi.

„Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți. Când ai acceptat realitatea, așa cum este ea, când ai renunțat să te lupți cu disperare pentru ceva mai bun, sau să te simți frustrat că viața nu e așa cum o vrei. De-abia atunci realitatea se poate transfirma într-o nouă versiune, mult mai bună.” – acesta e principiul pe care au mers cei trei și care i-a ajutat pe parcursul întregii lor călătorii.

Cei interesați o pot găsi aici.

© Iustina Țalea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *