Regina diavolului – un roman despre Caterina de Medici, de Jeanne Kalogridis

10730861_841881109188995_8724095672728495482_n

Cu toate că de obicei nu mă atrag romanele istorice, povestea Caterinei de Medici mi-a trezit interesul, iar în weekend-ul care a trecut nu am putut să fac nimic altceva decât să citesc și să citesc romanul „Regina diavolului – un roman despre Caterina de Medici”.

„Frescă istorică somptuoasă și captivantă, romanul Regina diavolului proiectează, dintr-o nouă perspectivă, un portret complex, nuanțat, în clarobscur al uneia dintre marile suverane ale Franței. Istoria o judecă aspru pe Caterina de Medici: o regină a Franței adeptă a magiei negre, ale cărei mâini sunt pătate de sângele vărsat în masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Romanul lui Jeanne Kalogridis ne arată însă o altă Caterina: o tânără inteligentă pe care rangul, numele și averea o destinau unei „casatorii de stata. Demnă de numele familiei sale, care a dat Europei Renașterii conducători și papi, Caterina refuză, pentru a-și apăra soțul și apoi fiii, să rămână un simplu pion în jocul politic al bărbaților. Va fi nevoită să preia frâiele puterii și să le păstreze, cu orice preț.”

Personaj istoric complex, Caterina este înainte de toate o femeie, care trece de foarte multe ori de la agonie la extaz, de la tandrețe la cruzime. Mie mi s-a părut fascinant acest personaj, așa cum este creionat în acest roman, drept urmare vi-l recomand și vouă cu căldură.

Cartea poate fi găsită aici – http://ttap.co/1FHB5mX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *