Și când ți-e dor…

Ce-o fi cu atâta dor?
Cum încape atât de mult dor în sufletul oamenilor?
Uneori nu încape. Îl copleșește.
Se așterne pe suflet, în suflet, pe lângă suflet.
Se așterne pe el, în el, pe lângă el ca o pătură groasă.
Și parcă ți-e prea cald și simți că te sufoci.  
Și dorul nu dispare, ci se întețește ca un foc ațâțat de vânt.
Uneori, te și doare.
Doare dorul.
Da, dorul doare.
De alți oameni, de copilărie, de iubire, de tine.
Dorul de tine… ce dor ciudat, vei spune!
Îți simți lipsa câteodată, nu-i așa?
Da, câteodată ai senzația că trăiești viața altcuiva.
Sau poate ți-ai dori să fie așa încercând să justifici faptul că nu te simți în largul tău, că nu te regăsești.
Și dorul de alți oameni…
Și atunci simți că lipsește ceva din tine.
Brațele sunt goale, ochii sunt goi, buzele sunt goale.
Ți-e dor.
Și când ți-e dor, amintirea ultimei îmbrățișări e singura hrană pe care i-o poți oferi sufletului înfometat.

© Iustina Țalea

This Post Has 9 Comments

 1. lore

  Şi atunci când nu-ţi aminteşti ultima îmbrăţişare ce faci? Pentru că nu ştiai că e ultima. Credeai că vor mai urma, şi ai rămas sperând. Dar nu au mai urmat şi ocupat fiind cu gândul la o viitoare posibilă îmbrăţişare ai uitat-o pe ultima.

  1. Altesse

   „Lacrimile sufletului sunt urmele dorului si preludiul iubirii ce va sa vina” (Antonia Balan). Dorul e parte integranta a firii umane, ceea ce ne defineste ca entitati emotionale. Atunci cand mi-este dor, acel dor crunt, care nu ma lasa sa respir, ma iau in brate. Cel mai frica mi-este nu sa ii pierd pe altii, am pierdut prea multe persoane iubite in viata mea… Cel mai frica mi-este sa nu ma pierd pe mine. Cel mai bun prieten, omul care ma va iubi neconditionat, fara ascunzisuri, fara pretentii, fara dorinta de profit. Atunci cand mi-este dor, ma cuprind cu bratele… si stiu ca nu am sa ma tradez, nu am sa ma parasesc si nu am sa ma urasc niciodata. Asa, supravietuiesc dorului… de ceilalti. Si, cand nici asta nu pare a fi suficient, tot in mine caut amintirile. Dorul si lacrimile le aduc pe cele care trebuie, cele care vin cu alinarea.

  2. ANDREEA

   Ti-o vei aminti pe cea mai intensa, pe cea care ti-a umplut sufletul pana ai simtit ca nu mai poti respira. Cum faci? Inchizi ochii, iti zugravesti imaginar chpul celui drag, tragi aer in piept si SIMTI. Asa suntem, noi oamenii, niste simtitori. Daca nu simtim, nu putem trai. Si nu ma refer numai la sentimente frumoase.

 2. dj romy

  cand valtoarea vietii te trage spre abisul intunecat,cand simpi ca totul se naruie in jurul tau,cand ultima raza de soare apune in viata ta,nu dispera,elimina fortat gandurile negre,iar in preajma ta vei gasi tot timpul,pe cineva care o sa iti fie un sprijin real,ULTIMA SPERANTA

 3. Lucian

  ce dor ciudat…uneori chiar simti ca te uiti de undeva din afara la viata altcuiva, ca la un film….dincolo de un perete de sticla prin care nu poti trece….ce dor ciudat, de tine, de ea, de imbratisari….

 4. Victor

  Mi-e dor să pot să nu-mi mai fie dor de tine. Nichita Stănescu

 5. mirela mihaela p

  ‘mi-e dor’ intotdeauna e insotit de un suspin …

 6. liva

  Intr-adevar dorul doare si chiar si asa viata ar fi pustie fara el …

 7. Ionut

  Credeam ca sunt singurul care a experimentat dorul de sine… Ce naiv! Desi e trist, ma bucur ca nu sunt singurul. Se vede ca ce ai scris ai scris din suflet pentru ca ai trait. Foarte frumos, te-a iales cu un fan!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?