Sinceritatea… între mit și realitate

 43aef593d9ac6c3fc4ae9d0cca3d082b
Eu nu am întâlnit până acum oameni care să reacționeze bine la sinceritate. Am întâlnit numai oameni care susțin că apreciază sinceritatea, deci nu am certitudinea că puși față în față cu adevărul sunt cu adevărat capabili să îl aprecieze.

Atunci când încetezi să le mai spui ceea ce vor să audă, oamenii te șterg cu ușurință din viața lor ca și cum ar șterge cu buretele o mizerie care le întinează decorul. Cel puțin în cazul meu cam așa au stat lucrurile.
Din acest motiv mai există prea puține prietenii adevărate. Există orgoliu, încăpățânare, arogantă, mândrie. Nu și prietenie. Prietenia a murit odată cu sinceritatea. Astăzi, doar ne mințim că suntem prieteni așa cum ne mințim că suntem sinceri, așa cum mințim că nu mințim.

Adevărul nu satisface pe nimeni nici dacă e rece, nici dacă e cald. Da, adevărul nu e digerabil deloc. Persoana căruia îi este servit riscă să se înece cu el, iar cel care îl servește riscă să-și ia o tavă în cap. Oamenii nu gustă adevărul, iar dacă îi forțezi îl scuipă.

Nu-mi spuneți că încă mai credeți că există oameni care preferă să li se spună verde în față ceva care îi lezează în amorul propriu. Vă spun eu, NU există! Oamenii mint că preferă sinceritatea. Altfel nu-mi explic cum de atunci când îndrăznești să spui ce gândești devii dintr-o dată persona non grata.
Scuzați-mi scepticismul, dar sinceritatea mi-a fost rareori apreciată. De fiecare dată când am făcut „abuz” de ea am rămas fără „prieteni”.

Iustina Dinulescu

 

4 răspunsuri la „Sinceritatea… între mit și realitate”

  1. Ius te înțeleg perfect 🙂 și în cazul meu este la fel. Cum nu sunt de acord cu ei, cum gata sunt nu știu cum. Oamenii vor să fie ridicați în slăvi zi și noapte chiar dacă greșesc de numai numai.

  2. Frumos spus, insa lucrurile sunt prezentate doar dintr-o perspectiva: ceilalti nu va suporta sinceritatea bruta. Totusi, eu sunt curioasa cum stau lucrurile atunci cand altii sunt sinceri cu dvoastra si va spun lucruri neplacute. Mai mentineti acelasi nivel al prieteniei si sunteti la fel de deschisa si dupa ce v-au spus „verde in fata” ceea ce gandesc …sau le dati „o tava in cap”?

    1. Eu una nu indepartez oamenii de mine atunci cand imi dezaproba parerile sau convingerile. Pot sa accept si o idee care nu rezoneaza cu a mea. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *