Specialiștii spun…

12472323_1143035502394853_1751795407966097158_n

…că bebelușii trebuie învățați de mici să doarmă singuri în pat. Alții, dimpotrivă, subliniază faptul că bebelușii trebuie să doarmă în pat cu mama lor până la vârsta de 3 ani. Eu am ales să merg pe mâna acelor alții, care mai spun și că dormitul alături de mamă îmbunătățește starea de spirit a copilului, acesta crescând fericit și dezvoltându-și psihicul armonios.

Înainte de a naște susțineam sus și tare că îmi voi culca fetița singură în pătuț. Așa că am luat pătuț și carusel și lenjerie veselă și toate cele. Însă instinctul meu de mamă nu m-a lăsat să o las acolo, singură. Inițial, mi-am spus că o voi culca lângă mine până se va mai liniști cu burtica, deoarece mi se părea că are un somn agitat și scurt, acolo, la ea în pătuț. Burtica nu ne mai face probleme, însă eu am constatat că somnul ei e mai dulce lângă mine, iar somnul meu e mai liniștit lângă ea.

Pătuțul ei este mai mult de decor și asta pentru că ea are nevoie de căldură și de apropierea mea, nu de un carusel cu muzică de adormit și lenjerie veselă. Are nevoie de mine. Iar eu am nevoie de ea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *