Momente in viata…

Sunt momente in viata cand simtim nevoia sa stam jos si sa meditam. Sa meditam la ce a fost, la ce este si la ce va fi.
A fost frumos ce a fost? E bine cum e? Cum va fi?
Privind inapoi putem simti o multime de lucruri… poate regretul unui lucru pe care nu l-am facut la timp sau nu l-am facut deloc, poate tristete, poate durere, poate dor de o persoana anume sau de persoana care obisnuiai sa fi, poate nostalgia timpului irosit sau trecut prea repede.

Trecutul e ceva ce va ramane mereu al nostru. Nu il mai putem schimba, dar il putem „rasfoi” mereu cu sufletul nostalgic. Fiecare zi care trece devine trecut. Azi devine imediat maine si nu pot sa nu ma intreb daca „azi” eu am facut ceva bun pentru mine sau pentru altii. Daca mi-am invins o teama si am luptat pentru un ideal. Daca am spus ce trebuie, cand trebuie, cui trebuie. Daca nu am lasat problemele sa ma faca sa uit ca am un zambet frumos.

Prezentul e un timp prea scurt… Privind inainte nu pot decat sa imi imaginez ca va fi mai bine.
Nu vreau sa iau exemplul oamenilor care au inceput sa prezica un viitor urat. Eu vreau sa cred ca oamenii vor incepe sa se schimbe in mai bine. In mai rau au facut-o deja, deci vreau sa cred ca urmeaza randul binelui.
Vreau sa cred ca oamenii vor zambi mai des, fara un motiv anume si vor fi mai politicosi. Ca isi vor aminti sa spuna „Multumesc” sau „Imi pare rau” mai des decat o fac acum. Ca vor analiza mai mult propria persoana si mai putin pe restul lumii. Ca vor inceta sa mai fie morocanosi si ca vor fi mai increzatori.

Azi a fost o zi in care am meditat. In care mi-am pus intrebari, am ocolit raspunsuri sau le-am acceptat.
A fost frumos ce a fost? E bine cum e? Cum va fi?
A fost frumos ce a fost, iar de unele lucruri mi-e cumplit de dor.
E bine cum e, dar mai sunt mult de indreptat. Nu stiu cum va fi, dar va fi mai bine!

Text: Iustina T.
Photo: Iustina T. ©

2 răspunsuri la „Momente in viata…”

  1. Te felicit,fata draga,tot ce-ai scris e purul adevar din viata de zi cu zi si din trecutul nostru,lor .Sa-ti ajute bunul Dumnezeu indeplinirea tuturor dorintelor tale.

  2. Ma bucur atata de mult ca te-am gasit si mereu cand citesc ceva de-al tau parca intru intr-o alta lume. O lume plina de bunatate,speranta,puritate .. iti multumesc ca ”ma intelegi,, atunci cand eu nu stiu sa o fac 🙂
    Iti multumesc ca m-ai ajutat sa ma simt un om normal descoperind ca si altcineva tanjeste dupa aceleasi lucruri si avand momente in viata asemanatoare ca ale mele.
    Iti multumesc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *