The Giver

large

Pentru că e duminică și pentru că frigul de afară te îndeamnă să rămâi ascuns bine sub pătură, la căldură, vin cu o recomandare.
Aseară am văzut filmul The Giver (Cel care dăruiește) și am rămas plăcut impresionată. Nu este un film de acțiune, se întâmplă foarte puține lucruri, însă m-a pus pe gânduri conceptul. O lume uniformizată, în care totul este controlat, în care nu simți nimic, în care vezi doar în alb și negru, în care nu ai amintiri. Iar oamenii… niște roboți umani, cărora le sunt stabilite îndatoririle/meseriile atunci când devin adolescenți.
„Îți mulțumim pentru copilăria ta” mi s-a părut cea mai sinistră replică din film.

Jonas este ales să primească de la actualul Giver darul cunoașterii, adică posibilitatea de a vedea în culori, de a simți, de a descoperi istoria omenirii cu minunățiile și cu ororile sale. Astfel că Jonas descoperă puțin câte puțin că în afară de alb și negru există o mulțime de alte culori, descoperă muzica, descoperă emoția pe care ți-o dă iubirea și durerea pe care o simți atunci când pierzi pe cineva.
Și cel mai important… te face să îți dai seama că tocmai această succesiune de bine și rău, tristețe și bucurie te face să simți că trăiești și că viața e interesantă exact așa cum este!

The Giver este o meditație asupra a ceea ce ne face umani – emoția. Suntem oameni pentru că simțim frica, pierderea, neputința, ura, iubirea, tristețea, bucuria. Suntem oameni pentru că putem iubi și ne putem exterioriza sentimentele. Suntem oameni pentru că trăim în culori, nu în alb și negru.

Nu mai spun nimic altceva. Vă invit să îl descoperiți singuri și aștept părerile voastre!

Un răspuns la „The Giver”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *