Timpul uită. Noi nu.

453851a9c982fb89ef1d72c7c76e617d

Noi nu am uitat și nu vom uita toate acele momente în care am fost uitați, în care am vorbit, dar nu am fost ascultați, înțeleși, în care am întins disperați ambele mâini către oameni și nu s-a întors nimeni și nimeni nu ți-a întins mâna înapoi.
Noi păstrăm în suflet poveri imense; de pildă, toate acele clipe în care nu ne-am mai recunoscut prietenii și în care ne-am întrebat dacă mai avem prieteni, acele momente când ne-am simțit dezbrăcați sufletește de toate sentimentele înălțătoare și toate acele lacrimi de dor nealinat, de iubire rănită sau neîmpărtășită, de pustiu, de incomplet.

Nu de puține ori am ales calea cea mai simplă, aceea de a ocoli pe drumuri întortocheate și închipuite adevăruri servite la rece. Mi-a fost deseori teamă să înfrunt realitatea, aplicând bandaj peste bandaj până când, sătulă să stea la coadă, realitatea mi-a smuls bandajele cu tot cu piele, cu tot cu suflet. Și n-am uitat. N-am uitat nici până acum toate acele bandaje smulse fără ezitare. Pentru că de fapt, nu există uitare. Nu pentru lucrurile care îți lasă semne în suflet. Pe ele nu le uiți, nu le uiți niciodată. Durerea trece cu timpul, dar amintirea celor care au lăsat urme nu.
Căci noi nu uităm.
 Timpul uită. Noi nu.

© Iustina Țalea

4 răspunsuri la „Timpul uită. Noi nu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *