Tu esti mulțumit?

 

aca17f099223f42a360377a7ba4ee792

Sentimentul de mulțumire sufletească vine mai degrabă din iubire. Iubirea pe care o simți pentru viață, și pentru oamenii din jurul tău, iubirea pe care o dăruiești și pe care o primești.

Prea mulți oameni sunt nefericiți. Și sunt astfel pentru că de fapt sunt nemulțumiți. Pentru ei niciodată nu va fi de ajuns ce au sau ce primesc. Consideră că li se cuvine mai mult și uită să se bucure de lucrurile simple, de mărunțișurile banale care dau culoare vieții. În sinea lor acești oameni sunt extrem de singuri.
Nefericirea, nemulțumirea sunt ca o boală. Te consumă în interior și te îndepărtează de oameni. Îți răpesc pofta de viață și într-o oarecare măsură te determină să te autoizolezi și să-ți plângi singur de milă.

Și eu am fost un astfel de om în trecut. Nefericit, nemulțumit, genul de om care lua totul mult prea personal și care căuta mereu altceva. Dar m-am vindecat. Timpul și iubirea m-au vindecat. Atunci nu aș fi acceptat din partea nimănui să mi se spună că problema era la mine. Mi se părea că eu am dreptate și că nimeni nu mă înțelege. Probabil că din cauza asta mă simțeam deseori singură și aveam impresia că toată lumea conspiră cumva împotriva mea.
Dar s-au dus vremurile astea. Bine că s-au dus, iar eu mi-am regăsit pofta de viață și mulțumirea sufletească. Am redescoperit că îmi place să merg pe jos după ce am rămas fără mașină, am învățat să mă bucur și că plouă și că ninge și că e prea cald, am învățat să fiu recunoscătoare pentru iubirea care mi se oferă necondiționat și să nu mai iau sfaturile mamei ca pe o critică, ci ca pe un îndemn plin de iubire.

Așadar, scoateți de la suflet tot ce vă nemulțumește și tot ce vă face să vă simțiți nefericiți. Învățați așa cum ați făcut-o prima oară, să vă bucurați de tot ce oferă viața și de oamenii care vă iubesc. Avem un timp limitat ca să facem asta!

Iustina Dinulescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *