Un alt fel de fericire, de Marc Levy

un-alt-fel-de-fericire_1_fullsize

 

Spre rușinea mea, l-am descoperit relativ de curând pe Marc Levy. Nu știu ce s-a întâmplat până acum de l-am ratat sau nu mi-a trezit interesul. În orice caz, acum nici nu încape discuție că trebuie să îi parcurg toată bibliografia!
Ieri, duminică, chef de citit. Aveam în așteptare două romane de Levy. M-a inspirat coperta și m-a atras și titlul, așa că alegerea mea a fost „Un alt fel de fericire”.

Descrierea lor:
„În prima zi din primăvara lui 2010, Agatha părăseşte închisoarea, însă nu pe poarta principală. După trei ani petrecuţi în spatele gratiilor, pedeapsa care i-a mai rămas de ispăşit nu mai este atât de mare. Atunci de ce s-a hotărât brusc să evadeze?

Într-o benzinărie se împrieteneşte cu Milly şi cele două femei pornesc într-o călătorie de-a lungul Statelor Unite. Agatha nu-i dezvăluie secretul ei, ci dimpotrivă, îi transmite bucuria sa nestăvilită de a trăi. Deşi le despart douăzeci de ani, Agatha şi Milly ajung să împărtăşească aceleaşi visuri şi aceeaşi credinţă în iubire.
Până unde suntem dispuşi să mergem în căutarea fericirii?
Şi la ce nu trebuie să renunţăm niciodată?”

O călătorie fascinantă de la început până la sfârșit, o călătorie prin viață, prin iubire, prin destin. Ambele personaje au un farmec aparte și se completează perfect. Povestea te ține în priză până la ultima pagină, fără doar și poate.
Mi-a plăcut mult romanul, e ușor de citit și tot atât de ușor de plăcut. Îl recomand cu căldură!

„Ce ți-e și cu amintirile astea… unii oameni dăinuie pe seama lor de parcă viața le-ar atârna de-un fir ce-i ține departe de moarte; alții le dau uitării ca să însenineze timpul ce le mai rămâne.”

1465140_1012005388831199_5575935837299496868_n

 

De găsit, o găsiți la Libris, la reducere – http://bit.ly/1ITnnEN
Lectură placută! 😉

Un răspuns la „Un alt fel de fericire, de Marc Levy”

  1. O păstrez și eu în bibliotecă de ceva tip, încă nu am apucat să o citesc, dar intenționez să-mi fac timp. De asemenea l-am descoperit pe Marc Levy recent, iar ceea ce m-a atras a fost probabil titulatura de ”cel mai citit autor francez”. Cum aproape tot ce e franțuzesc e bun, de calitate și merită ascultat, vizionat sau citit în cazul de față mi-a stârnit curiozitatea. Abia aștept să o citesc și eu, mi-a trezit interesul mult mai mult acum. Ai putea, te rog, să-mi spui care era a doua variantă (cartea) și o părere despre ea dacă ai citit-o? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *